144 tehetséges hallgatót jutalmaztak ösztöndíjjal

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Tudományegyetem csaknem ötszáz hallgatója pályázott a Szegedi Tehetséggondozó Tanács által 16. alkalommal meghirdetett Talent ösztöndíjra és kiválósági listára, valamint a tehetséggondozás iránt elkötelezett partnercégek vállalati ösztöndíjaira. 

A csütörtöki Talent díjátadó ünnepségen több mint 140 hallgatót jutalmaztak, akik kimagasló eredményükkel kiérdemelték a Szegedi Tehetséggondozó Tanács támogatását.

Két év után ismét személyesen vehették át a Talent és vállalati ösztöndíjakhoz járó okleveleiket a Szegedi Tudományegyetem hallgatói. A díjátadó ünnepségen Badó Attila, a Tehetséggondozó Tanács elnöke köszöntötte a 144 nyertes hallgatót, majd a díjazott fiataloknak nyolcmillió forint összértékű támogatást nyújtó grémium új tagjait is bemutatta.

A tanács Kárász Anna olimpiai és világbajnok kajakozóval, Jójárt Ferenccel, a Goodwill Pharma alapítójával, valamint Kaáli Nagy Gézával, a magyarországi Kaáli Intézet alapítójával bővült. 

Jójárt Ferenc köszöntő beszédében konkrét célok kitűzésére buzdította a résztvevő hallgatókat. Hangsúlyozta, a tehetség önmagában kevés, a siker eléréséhez fel kell számolni az egérutakat és mindent egy lapra kell feltenni, hogy elegendő elszántsággal bírjanak céljuk eléréséhez. 

Az idei tanévben 17 arany, 45 ezüst és 64 bronz fokozatú Talent ösztöndíjat vehettek át a hallgatók. Az öt Év Tehetsége díj közül orvostudományi területen Gausz Flóra Diána, társadalomtudományi kategóriában Bakai Boglárka, természettudományi területen pedig Konkoly Sándor Jácint vehetett át elismerést. Az Év Sportolója díjat Birkás Balázs érdemelte ki, az Év Művésze címmel pedig Rónaszéki Anna Jolánt méltatták. 

Ez alkalommal hét partnercég 13 vállalati ösztöndíj-lehetőséggel támogatta a tehetséges hallgatókat a Pro Talentis Universitas Alapítvánnyal együttműködve. A Bánffi&Bánffi Kft., az EPAM Systems Kft., a Givaudan Hungary Kft., a Pick Zrt., a Printker Office Land Zrt. és a TE-DI Trade Kft. ösztöndíjaira pályázhattak a hallgatók.  A Szegedi Tehetséggondozó Tanács nyolcmillió forint összértékű támogatást osztott szét a kiváló hallgatók között.

Forrás: delmagyar.hu
Borítókép: Török János (Délmagyar)

Előző sztori

A magyar állampolgársággal rendelkező ukrajnaiaknak nincs menedék Csehországban!

Következő sztori

Távozik Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője – Közigazgatási államtitkár lesz