Politika

Washington Post: Kim Dzsongun is támadást indíthat

Washington Post: Kim Dzsongun is támadást indíthat

2022. április 30., szombat
Washington Post: Kim Dzsongun is támadást indíthat

Észak-Korea látványosan agresszívabb politikát folytat azóta, hogy Oroszország február végén megtámadta Ukrajnát. Vlagyimir Putyin példáján felbuzdulva akár Kim Dzsongun is támadást indíthat – derült ki a Washington Post véleménycikkéből.

A véleménycikk szerzője úgy fogalmazott, hogy Kim Dzsongun „bőszen jegyzeteli”, hogy Vlagyimir Putyin mit csinál Európában, és könnyen lehet, hogy miközben az ukrajnai konfliktus zajlik, ő maga is kihasználja a helyzetet-írja az index.hu

Észak-Korea most olyan programon dolgozik, amely a hódítást – értve ez alatt természetesen Dél-Korea meghódítását – is lehetővé teheti

– mondta a Washington Postnak Andrej Lankov, a szöuli Kookmin Egyetem professzora. 

Andrej Lankov szerint Kim Dzsongun stratégiája nagyon hasonlít Putyin stratégiájához több szempontból is. Egyrészt egyre offenzívabb célú katonai fejlesztéseket támogat, másrészt pedig a nukleáris fejlesztések által igyekszik eltántorítani a Nyugatot attól, hogy megvédje Dél-Koreát. Ez nem jelenti azt, hogy biztosan meg akarják támadni Dél-Koreát, de azt igen, hogy ennek a veszélye egyre csak nő.

Forrás: index.hu
Borítókép: AFP/KCNA/KNS

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.