Politika

Vidéken Szegeden szavaznak a legtöbben átjelentkezéssel

Vidéken Szegeden szavaznak a legtöbben átjelentkezéssel

2022. április 3., vasárnap
Vidéken Szegeden szavaznak a legtöbben átjelentkezéssel

Ahogy a korábbi választásokon, most is a legtöbb átjelentkező voskoló a főváros XI. kerületében van, ide közel 6 ezren jelentkeztek át, XIII. kerületbe és a XIV. kerületbe közel 5-5000 átjelentkező érkezik. Több mint 7000 átjelentkező a VIII. és IX. kerület-ben, de itt mindkét kerületben van egy-egy szavazókört az átjelentkezéssel szavazóknak.

Vidéken Szegeden szavaznának átjelentkezéssel a legtöbben, több mint 3000-en, Győrben pedig valamivel kevesebb mint 3000-en kérték az átjelentkezést.

Szegeden a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola a kijelelöt szavazóhely az átjelentkezőknek. Itt koradélután 80-100 szavazó vár türelemmel, akár 1 órát is, hogy megkapja a lapokat és ikszelhessen.

Négy évvel ezelőtt a XI. kerületben csak jóval a hivatalos urnazárás után fejeződött be a szavazás. Ilyen esetben a szavazatok számlálása megkezdődik az ország többi szavazókörében, de az első részeredményeket csak az utolsó szavazat leadás után tehetik közzé.

Aki este 7 óráig nem tudta leadni a szavazatát, de beállt a sorba, akkor még szavazhat. A sor végére azonban beáll egy szavazó bizottsági tag és a később érkezőket már nem engedi sorba állni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.