Ungár Péter: az ellenzéki politika az önsajnálatról szól

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A LMP hétfőn megválasztott frakcióvezetője szerint az ellenzéki politika egy önmagáról szóló picsogás, a pártprogramról pedig azt mondta, hogy az egy liberális bevásárlólista.

Az LMP-s politikus úgy gondolja, az ellenzéki hat pártból három-négy nem tudja önmagát definiálni, és ez súlyos probléma. Szerinte vannak, akik elmondják folyamatosan a „tuti receptet”, hogy hogyan lehet megdönteni az Orbán-rendszert, és hetente beleszeretnek egy új Messiásba, aki éppen mindent jól csinál, és nem lehet kritizálni. Ungár Péter az Index Kibeszélő műsorában beszélt a választás eredményeiről és az ellenzék helyzetéről.

Ungár Péter szerint az ellenzék kétharmaddal vesztett. Úgy fogalmazott, hogy a választójogi rendszer nagyobb részét alapvetően kétharmados módon lehet megváltoztatni. Kétharmaddal kell ahhoz nyerni.

Nemhogy nem nyertünk kétharmaddal, hanem kétharmaddal vesztettünk

-fogalmazott az ellenzéki politikus.

A pártprogramokról Ungár Péter azt mondta, hogy nem gondolja, hogy ez egy program, ez inkább egy

liberális bevásárlósita,

vannak benne olyan dolgok, amik értelemszerűen tényszerűek.

A frakcióvezető szerint azért vesztett az ellenzék, mert a kampány során átengedték a megélhetéssel kapcsolatos politikai kérdéseket a kormánynak.

A teljes beszélgetés ITT hallgatható vissza.

Forrás és fotó: index.hu

Előző sztori

Jakab Péter lett a Jobbik frakcióvezetője

Következő sztori

Halálos baleset történt az M5-ösön Röszke közelében