Vélemény

Új korszak kezdődhet Hódmezővásárhelyen?

Új korszak kezdődhet Hódmezővásárhelyen?

2022. április 22., péntek
Új korszak kezdődhet Hódmezővásárhelyen?

A térség kormánypárti országgyűlési képviselője, Lázár János új korszakot kezdene körzetének legnagyobb településén, Hódmezővásárhelyen, aki munkamegbeszélésre hívta Márki-Zay Pétert. A település polgármestere már reagált is a meghívásra, és nyitott a találkozóra.

Hódmezővásárhely különösen érdekes a magyar választási térképen, ugyanis a korábban kormánypárti bástyaként álló település vezetését 2018-ban egy időközi választáson átvette az ellenzék, Márki-Zay Péterrel az élen. Most pedig épp ő indult az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjeként az országgyűlési választásokon, és értelemszerűen ő képviselte a körzetet is az ellenzék színeiben. Így a Csongrád-Csanád megyei település egy valóságos politikai csatatérré változott az elmúlt időszakban. Valószínűleg Lázár János pont ezért fogalmazott úgy, hogy

Hódmezővásárhelynek több évnyi kampány után végre nyugalomra és fejlődésre van szüksége

Ezzel a jelmondattal invitálta munkamegbeszélésre Márki-Zay Pétert, a választókerület legnagyobb településének polgármesterét. Lázár János felismerte azt, hogy egy országgyűlési képviselőnek minden települést ugyanúgy kell képviselnie, támogatnia, fejlesztenie annak vezetésétől függetlenül. Ő megtette ezt a lépést, amire négy éve nem volt példa.

Márki-Zay Péter jó ötletnek tartja a munkamegbeszélést

Persze egy megbeszélésre, tárgyalásra minimum két ember kell, így a másik félen is múlik a dolog. Ahhoz, hogy összejöjjön, meg kell, hogy legyen a kölcsönös akarat a gesztusra. Jelen állás szerint Márki-Zay Péter nyitott a munkamegbeszélésre és jó ötletnek is tartja. A nyilatkozatában arra is kitért, hogy ő

az elmúlt időszakban is mindig nyitott volt erre,

az önkormányzati választások után is megígérte a választóknak, hogy felkeresi Lázárt, ezt pedig meg is tette, a találkozó azonban végül nem jött össze. Egyetlen dolgot emelt ki, miszerint Hódmezővásárhely polgármestere számára furcsa, hogy Lázár János által hangsúlyozottan nem nyilvános munkamegbeszélésre csak nyilvánosan hívta meg őt, személyesen nem.

Forrás: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Ezzel valóban egy új korszak kezdődhet?

Ez a gesztus mindkét fél részéről bebizonyította, hogy a politika nem csak a hatalmi harcról szól, hanem minőségi érdekképviseletről is. Egy települést nem tehetnek azért parkolópályára, mert éppen nem a kormányzatnak megfelelő ember vezeti azt. Lázár János minden megnyilvánulásában azt tükrözi, ami ténylegesen egy országgyűlési képviselő kötelessége és feladata: a választókerület minden egyes települését, minden egyes lakosát egyaránt kell képviselni az országos politikában. Lázár János és Márki-Zay Péter az elmúlt években ellenfelek voltak. Mind országosan, mind pedig helyi szinten. Ez kihatott a település életére is. Vajon a munkamegbeszélésre invitálás és annak elfogadása pontot tehet ennek a végére?  Ezzel valóban egy új korszak kezdődhet? A válaszokra még várni kell, de minden jel arra mutat, hogy ezzel letették az alapkövet az épülendő együttműködésüknek.

Borítókép: szeged365.hu (archív)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.