Telefonon vezette le a szülést a szegedi mentésirányító

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Remélem legközelebb is magával fogunk szülni!”-mondta szülésben segítő apuka, miután sikeresen világra segítette gyermekét.

Az Országos Mentőszolgálat a Facebookon számolt be a nem mindennapi esetről.

Vasárnap Hódmezővásárhelyre kérték a mentők gyors segítségét, mert egy 35 év körüli kismamánál elfolyt a magzatvíz. A tapasztalt mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit és Szegedről az újszülött rohamkocsit is, miközben az utcáról telefonáló nőt visszairányította a lakásba. Alighogy ez megtörtént, be is indult a szülés. A beszámoló szerint hallhatóan nagy volt az ijedtség a helyszínen, a mentésirányító megnyugtató tanácsai és instrukciói alapján az apuka végül könnyedén világra segíthette negyedik gyermekét. Az egészséges újszülött azonnal felsírt és éppen ekkor a mentők is megérkeztek.

Remélem legközelebb is magával fogunk szülni!

– búcsúzott tréfásan bajtársnőnktől a boldog családfő, majd gyors helyszíni ellátást követően, édesanyát és gyermekét is stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Az Országos Mentőszolgálat  csöppségnek boldog, egészséges életet kívántak, anyukának és a mentésben résztvevőknek pedig gratuláltak.

Előző sztori

Hiába vezetett, kikapott Angyalföldön a Szeged-Csanád GA

Következő sztori

Sporttudományi konferenciát tartanak Szegeden