Egészség

Telefonon vezette le a szülést a szegedi mentésirányító

Telefonon vezette le a szülést a szegedi mentésirányító

2022. április 12., kedd
Telefonon vezette le a szülést a szegedi mentésirányító

„Remélem legközelebb is magával fogunk szülni!”-mondta szülésben segítő apuka, miután sikeresen világra segítette gyermekét.

Az Országos Mentőszolgálat a Facebookon számolt be a nem mindennapi esetről.

Vasárnap Hódmezővásárhelyre kérték a mentők gyors segítségét, mert egy 35 év körüli kismamánál elfolyt a magzatvíz. A tapasztalt mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi esetkocsit és Szegedről az újszülött rohamkocsit is, miközben az utcáról telefonáló nőt visszairányította a lakásba. Alighogy ez megtörtént, be is indult a szülés. A beszámoló szerint hallhatóan nagy volt az ijedtség a helyszínen, a mentésirányító megnyugtató tanácsai és instrukciói alapján az apuka végül könnyedén világra segíthette negyedik gyermekét. Az egészséges újszülött azonnal felsírt és éppen ekkor a mentők is megérkeztek.

Remélem legközelebb is magával fogunk szülni!

- búcsúzott tréfásan bajtársnőnktől a boldog családfő, majd gyors helyszíni ellátást követően, édesanyát és gyermekét is stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Az Országos Mentőszolgálat  csöppségnek boldog, egészséges életet kívántak, anyukának és a mentésben résztvevőknek pedig gratuláltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.