Szabó Sándor és Mihálffy Béla is átvette képviselői megbízólevelét

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagycsütörtökön a szegedi városházán átvette képviselői megbízólevelét az ellenzék közös jelöltje, Szabó Sándor és a kormánypártok színeiben diadalmaskodó Mihálffy Béla.

Csongrád-Csanád megye 1-es egyéni választókerületben Szabó Sándor, a DK-Jobbik-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd közös jelöltje, a 2-es számú országgyűlési egyéni választókerületben pedig Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP indulója győzött és szerzett képviselői mandátumot az április 3-án megtartott választáson. 

Szabó sorozatban a harmadik ciklusát kezdi, míg Mihálffy először jutott be a Parlamentbe.

A frissen megválasztott képviselők a megbízólevelüket nagycsütörtökön, ünnepélyes keretek között vették át a szegedi városháza Tisza Lajos termében az 1-es és a 2-es választókerület bizottságainak elnökeitől, Tomasovszky Csillától és Herédi Edittől. Az új országgyűlés, a hírek szerint, május 2-án alakul meg.

– Akárcsak a 2014-es és a 2018-as választásokat követően Szeged fejlődéséért fogok dolgozni, azért hogy ez tovább folytatódjon – mondta az eseményen Szabó Sándor. Hozzátette, pártja, az MSZP álláspontja szerint ott kell lenni az alakuló ülésen és részt kell venniük a parlamenti munkában, mert erre kaptak felhatalmazást – különösen az egyéniben nyertes képviselők – az emberektől.

– Köszönöm mindenkinek a demokratikus voksolás megrendezésében játszott szerepét, munkáját és a választóknak a bizalmat. Szegedért és a Homokhátságért fogok dolgozni, de nem feledkezem meg Dorozsmáról sem, hiszen ott élek és a helybeliek 12 évig szavaztak nekem bizalmat a városi közgyűlésbe – fogalmazott Mihálffy Béla. Megjegyezte: frakciója majd segít abban, hogy milyen bizottságokban dolgozhat majd sikeresen a ciklusban.

Megvan az időközi választás időpontja

Mihálffy Béla már lemondott városi képviselőségéről, ugyanis a kettőt együtt, egyszerre nem töltheti be. Az időközi választást június 26-án rendezik meg.

Előző sztori

Szalmonellás disznósajtot árult a piacon, 28-an megbetegedtek

Következő sztori

Reagált a Pick Szeged Zrt. a hamisított szalámira