Politika

Szabó Sándor és Mihálffy Béla is átvette képviselői megbízólevelét

Szabó Sándor és Mihálffy Béla is átvette képviselői megbízólevelét

2022. április 14., csütörtök
Szabó Sándor és Mihálffy Béla is átvette képviselői megbízólevelét

Nagycsütörtökön a szegedi városházán átvette képviselői megbízólevelét az ellenzék közös jelöltje, Szabó Sándor és a kormánypártok színeiben diadalmaskodó Mihálffy Béla.

Csongrád-Csanád megye 1-es egyéni választókerületben Szabó Sándor, a DK-Jobbik-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd közös jelöltje, a 2-es számú országgyűlési egyéni választókerületben pedig Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP indulója győzött és szerzett képviselői mandátumot az április 3-án megtartott választáson. 

Szabó sorozatban a harmadik ciklusát kezdi, míg Mihálffy először jutott be a Parlamentbe.

A frissen megválasztott képviselők a megbízólevelüket nagycsütörtökön, ünnepélyes keretek között vették át a szegedi városháza Tisza Lajos termében az 1-es és a 2-es választókerület bizottságainak elnökeitől, Tomasovszky Csillától és Herédi Edittől. Az új országgyűlés, a hírek szerint, május 2-án alakul meg.

– Akárcsak a 2014-es és a 2018-as választásokat követően Szeged fejlődéséért fogok dolgozni, azért hogy ez tovább folytatódjon – mondta az eseményen Szabó Sándor. Hozzátette, pártja, az MSZP álláspontja szerint ott kell lenni az alakuló ülésen és részt kell venniük a parlamenti munkában, mert erre kaptak felhatalmazást - különösen az egyéniben nyertes képviselők - az emberektől.

– Köszönöm mindenkinek a demokratikus voksolás megrendezésében játszott szerepét, munkáját és a választóknak a bizalmat. Szegedért és a Homokhátságért fogok dolgozni, de nem feledkezem meg Dorozsmáról sem, hiszen ott élek és a helybeliek 12 évig szavaztak nekem bizalmat a városi közgyűlésbe - fogalmazott Mihálffy Béla. Megjegyezte: frakciója majd segít abban, hogy milyen bizottságokban dolgozhat majd sikeresen a ciklusban.

Megvan az időközi választás időpontja

Mihálffy Béla már lemondott városi képviselőségéről, ugyanis a kettőt együtt, egyszerre nem töltheti be. Az időközi választást június 26-án rendezik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.