Sport

Sporttudományi konferenciát tartanak Szegeden

Sporttudományi konferenciát tartanak Szegeden

2022. április 12., kedd
Sporttudományi konferenciát tartanak Szegeden

Április 22-én a Szent-Györgyi Albert Agórában és Szegedi SZC Gábor Dénes Technikum és Szakgimnáziumban hagyományteremtő céllal rendeznek sporttudományi konferenciát.

A konferencia célja, hogy a meghívott testnevelés szakos pedagógusok olyan korszerű tudáshoz jussanak az ágazatukat tekintve, amelyet fel tudnak használni a diákok nevelése, oktatása közben. A rendezvény keretében pedagógiai, sporttudományi és anatómiai-élettani témájú plenáris előadásokat és szekció üléseket szerveznek

Keller Zoltán, az SZC Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium testnevelés szakos oktatója kezdeményezte az első szegedi sporttudományi szakmai konferenciát, amelynek Szent-Györgyi Albert Agóra és a szakgimnázium ad majd otthont április 22-én. Az iskola sporttagozata és vezetősége a Szegedi Szakképzési Centrummal összefogva komoly szakmai programot állított össze.

A konferencia ügye mellé állt Márton Anita súlylökő olimpikon, Nagy Péter súlyemelő olimpikon és Bánhidi Bence válogatott kézilabdázó, a Pick Szeged Kézilabdacsapat képviseletében. Egyaránt pozitívan méltatták a kezdeményezést.

Forrás: delmagyar.hu
Borítókép: Török János/Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.