Közösség

Príma áruházat nyitnak a Cédrus Ligetben

Príma áruházat nyitnak a Cédrus Ligetben

2022. április 6., szerda
Príma áruházat nyitnak a Cédrus Ligetben

Már megvan az első lakója a Cédrus Ligetnek, de a pezsgést a lakóparkba a csütörtökön nyíló Príma áruház indítja el igazán.

Csütörtökön a Cédrus-sorozat első mérföldköveként megnyílik a Bakay Nándor utcai Príma áruház. Mint Lekeny Márk, a Cédrusliget Lakópark Kft. ügyvezetője a szerdai megnyitón mondta, ,,Ez csak az első lépés a 600 új otthont kínáló lakóparkban, amelynek különlegessége a geotermikus fűtőrendszer. Ez nem csak a lakásokat, hanem a környező épületeket és intézményeket is ellátja fűtéssel." Hozzátette, ez a megújuló és külső tényezőktől független energiaforrás az utóbbi hónapokban az ukrajnai háborúval még inkább felértékelődött.

A 9000 cikkelemet kínáló kiskereskedelmi egység Szeged harmadik, a megye negyedik Príma áruháza. 850 négyzetméterén nem csupán áruház, hanem külön étterem és cukrászda, továbbá fitness részleg is található.

A Cédrus Liget bármely nagyvároshoz méltó lenne, de Szeged érdemli meg leginkább - mondta az ügyvezető. MEgköszönte a városnak és a megyének, hogy saját gyermekként bántak a projekttel, ,,mely lassan felnő és el lehet engedni a kezét."

A terület korábban az üzemeltető Hansa-Kontakt telephelye volt. Bár logisztikai és raktári egységeiket 13 éve kiköltöztették, a terület sorsa később dőlt el. A Cédrus ligetre két hete költözött be az első lakó, az áruház pedig 70 munkahelyet teremt.

(Kép forrása: Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.