Országszerte szondáztat a rendőrség húsvétkor

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egész országban, így Szegeden is szűri az ittas járművezetőket a rendőrség a húsvéti hétvégén – jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság kedden.

Óberling József főosztályvezető ezredes azt mondta: tavaly nem ellenőrizték célzottan a járművezetőket húsvétkor, mert úgy gondolták, a korábbi években annyiszor felhívták a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire, hogy már mindenki tudja, az alkohol és a vezetés összeegyeztethetetlen.

Ehhez képest nem lett kevesebb az ittas vezetések száma: évente 1200 baleset történik emiatt, ez a balesetek mintegy 8,5-9 százaléka.

Ezért úgy döntöttek, hogy visszatérnek a klasszikus ellenőrzésekhez. A maratoni ellenőrzőakció vasárnap 20 órától hétfő 20 óráig tart. A főosztályvezető figyelmeztetett: aki ittasan autóba ül, “orosz rulettet játszik”.

A budapesti sajtótájékoztatón az ittas vezetésből adódó balesetek magas száma ellen fellépve bejelentették, hogy a Diageo, a világ vezető alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalata az ENSZ Képzési és Kutatási Intézetével közösen Magyarországon is elindítja a “Wrong Side of the Road” valós történeteket feldolgozó, interaktív online programját. Tájékoztatni szeretnék a magyar társadalmat az ittas vezetés következményeiről, az azzal járó társadalmi megbélyegzésről, illetve arról, hogy az alkoholfogyasztás miként befolyásolja a döntéshozatalt és fizikai reakciókat.

(MTI)

Előző sztori

Egyetemi nap a Móra Ferenc Múzeumban

Következő sztori

Sorsoltak a részben szegedi rendezésű vízilabda VB-re