Vélemény

Nyet-nyet Szovjet

Nyet-nyet Szovjet

2022. április 21., csütörtök
Nyet-nyet Szovjet

Nyugaton tombol az orosz gyűlölet őrülete, a sporton, kultúrán át egészen a történelemig. Most a Berlinben a szovjetek győzelmét hirdető emlékműnek akarnak nekiesni a felvilágosult, politikailag korrekt honatyák/honanyák. Az emlékművet két T-34 típusú harckocsi fogja közre és belőlük lett a vita tárgya. A „Sowjetischen Ehrenmal” régen Nyugat- Berlin területén, a Brandenburgi-kaputól nem messze volt található. Arról volt híres, hogy mindig két szovjet katona állt díszőrségben a katonát ábrázoló szobor talapzatánál.

Stefanie Bung a CDU frakcióvezetője egy reggel arra ébredt, hogy a két matuzsálem harckocsi a háborút dicsőiti és el kellene onnan távolítani őket. A politikus asszony szerint az emlékmű már nem a fasizmus elleni győzelem szimbóluma, hanem Putyin elnök agresszív térhódító, emberéleteket semmibe vevő politikájának a jelképévé vált. Erős gondolatok. Szerintem sok orosz letolt egy vodkát, hogy meg tudja emészteni Bunge szavait. Még az erősen liberális, háborúellenes zöldek sem osztották a pacifista kirohanást. Bettina Jarasch, zöldpárti környezetvédelmi szenátor, aki a város emlékműveiért is felelős, azonnal el is utasította a javaslatot. Március végén pár széplélek egy nagy ukrán zászlót tett az emlékműre, ami az Orosz Föderáció nagykövetének rosszallását váltotta ki. A nagykövet szerint ezzel meggyalázták az emlékművet és a szovjet katonák hősiességét.

A politikai korrektség és a nyakló nélküli Zelenszkij imádat már az LMBTQ őrülettel vetekszik. A német sportegyesületek kitették az orosz származású atlétáikat. Fiatal lányok és fiúk, akik német mezben futottak, teniszetek, fociztak vagy vívtak és remek eredményeket hoztak a német csapatsportoknak. Mit tehetnek ezek a fiatalok Moszkva politikai és katonai döntéseiért? Pontosan, semmit.
Persze a Z betűt sem kerülte el a német bürokraták figyelmét. Sokan, például orosz származásúak kértek olyan rendszámot, amelyben benne van a Z betű. Ugye az az orosz járművek katonai jelölése a keleti-és a krími haderőnél. Voltak, akik direkt ezért jelentkeztek be Zossen városkában, mert ott a rendszám a Z és egy számkombináció. Na ennek vége, az új rendszámokban már nem szabad kiadni a nagy Z-t mert az háborús uszításnak számít. Akik Z matricát vagy zászlót tesznek ki járműjükre, azoknak bíróság előtt kell felelniük háborús uszítás miatt.

Olaf Scholz német kancellár viszont nem szállít nehéz fegyverzetet, tüzérséget és páncélosokat Ukrajnának. Zelenszij szokásához híven hosszú listát küldött, amelyben Leopard 4-es tankokat, Marder és Fuchs páncélozott járműveket, valamint ütegeket kért, ám a német politikusok többsége attól tartott, hogy egy ilyen szállítmány Németországot is háborús féllé tenné Oroszország szemében. Nyilván nem bombáznának német városokat, de nagy valószínűséggel elzárnák a gázcsapot és a német gazdaság napok alatt összeomlana, hiszen ők is, akárcsak Magyarország függenek az orosz földgától és kőolajtól. Amit eddig Németország szállított 100.000 kézigránát, 2500 légelhárító rakéta, 900 páncélököl a hozzájuk tartozó 3000 rakétával, 100 darab nehézgéppuskát, 16 millió darab lőszert, 200 aknát.

Georg Spöttle

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.