Munkatársai harmadát meneszti az MSZP

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tóth Bertalan, az MSZP távozó társelnöke párton belüli leépítéseket jelentett be.

A Magyar Nemzet információi szerint a frakciólétszámmal arányosan, vagyis harmadával csökken a párt alkalmazottainak, tanácsadóinak és egyéb munaktársainak száma.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke eközben arról beszélt, külföldi tanácsadók erőltették a putyinozást a kampányban, amit hibának vélt, mivel a békére és a szociális ígéretekre kellett volna koncentrálni.

Ellentmondásosan azt nyilatkozta az ATV-nek Tóth Bertalan: azért nem indul újra a társelnöki posztért, mert jóval kevesebb állami támogatást kap a párt, továbbá nagyon sok az elszámolni valójuk a közös ellenzéki kampány és az Állami Számvevőszék felé.

Hozzátette, hogy az elmúlt négy évben ő felelt a kampányfolyamat lebonyolításáért, ő felelt a gazdálkodásért, a pénzügyekért. Noha szerinte simán elszámoltak ezekkel a pénzekkel, és sikerült stabil alapokat összerakni a párt számára, most Tóth Bertalan bejelentette: leépítenek.

A hálózatot ugyanakkor elmondása szerint meg tudják őrizni. 2018-ban az MSZP-nek tizenöt fős képviselői csoportja volt, most pedig tíz, azaz harmadannyi. Így a párt kollégái közül is legalább ilyen arányban válhatnak meg.

Előző sztori

Szijjártó: úgy fogunk fizetni az orosz gázért, hogy megérkezzen Magyarországra

Következő sztori

Az Európa Bizottsági alelnök válasza az energiaválságra: ne mossák, szellőztessék a ruhákat!