Politika

Mind a négy kérdésben érvénytelen volt a gyermekvédelmi népszavazás

Mind a négy kérdésben érvénytelen volt a gyermekvédelmi népszavazás

2022. április 25., hétfő
Mind a négy kérdésben érvénytelen volt a gyermekvédelmi népszavazás

Megállapította a gyermekvédelmi kérdésekről tartott országos népszavazás eredményeit a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfői ülésén; a referendum mind a négy kérdésben érvénytelen volt - írja az MTI.

Az NVB a magyarországi szavazóköri jegyzőkönyvek és a levélben leadott szavazatok megszámlálásának eredményét megállapító jegyzőkönyv alapján állapította meg a népszavazás végeredményét, a négy kérdésben külön-külön határozattal.

Az alaptörvény szerint az országos népszavazás érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott, és eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.

A voksolásra 8 215 304 választópolgár volt jogosult, az érvényességi küszöb 4 107 652 volt. Az érvényes szavazatok aránya 47-48 százalék volt a különböző kérdéseknél. Ezen belül a nem szavazatok aránya 92 és 96 százalék között változott.

Az NVB határozatai még nem jogerősek, a Kúriától három napon belül lehet jogorvoslatot kérni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.