Sport

Megbosszulta magát a sok hiba, a Veszprém játszott a döntőbe

Megbosszulta magát a sok hiba, a Veszprém játszott a döntőbe

2022. április 23., szombat
Megbosszulta magát a sok hiba, a Veszprém játszott a döntőbe

A Pick Szegedből a hosszú ideje sérült Luka Stepancic, illetve az idei év hátralévő meccseit deréksérülés miatt kihagyni kényszerülő Bánhidi Bence nélkül készült az elődöntőre, amit 11 év után először a Telekom Veszprém ellen kellett megvívnia. Az utóbbi két döntőben 1-1-re állt a két csapat, összesítésben 28-7-re ment a Veszprém. A másik ágon a két, lényegesen gyengébb játékerőt képviselő Budakalász és Fejér-B.Á.L. Veszprém összecsapását utóbbi csapat nyerte 30-27-re. Az már a meccs előtt gyakorlatilag garantálható volt, hogy a győztes nem csak bejut, hanem meg is nyeri a Magyar Kupát.

Ahogy az várható volt, mindkét csapat szigorú védekezéssel kezdett, egyik oldal sem tudott egy gólosnál nagyobb előnyt építeni. A 10. perc környékén erre a Szegednek adódott esélye, miután Mikler Roland több bravúrt is bemutatott a szegedi kapuban. Ezt ha nem is azonnal, de kihasználták a társak és a 13. perc végén 8-5-ös Pick vezetésnél már a Veszprémnek kellett időt kérnie.

Fotó: Török Attila/nso.hu

Jókor és jól jött a segítség a kispadról, és Petar Nanadic vezérletével alig több, mint két perc alatt visszajöttek döntetlenre, így a szegedi kispad is időt kért. Amíg a kapuban Mikler Roland továbbra is bravúrokat mutatott be, addig elől sorozatban maradtak ki a nagyobbnál nagyobb helyzetek, amiben komoly szerepe volt a másik kapusnak, Rodrigo Coralesnek.

A 21. percben Bodó Richárd és Rosta Miklós kapuba talált, újra kettővel ment a Pick. Bármennyire is sok volt a hiba szegedi oldalon, de sokkal stabilabban játszottak mint a Veszprémiek. Ha csak egy kicsit precízebben és kevésbé kapkodva játszanak a kékek, akkor nem 1-2, hanem akár 4-5 góllal vezethettek volna, de két gólos előny és a meccs összképe is biztató volt. (I. Félidő: 17-15)

fotó: Török Attila/nso.hu

Bár Bodó Richárd szerezte az első gólt a második félidőben, a veszprémieknek nem kellett 4 perc és egyenlítettek, sőt Rasmus Lauge góljával hosszú idő után a vezetést is átvették. A dán átlövő újabb gólját már Juan Carlos Pastor sem hagyta szó nélkül és időt kért. Hogy nem nőtt a különbség az elsősorban Mikler Rolandnak, hogy nem csökkent az pedig a szünet után a veszprémi kapuba beálló Vladimir Cuparának volt köszönhető.

Mivel továbbra is sok volt a hiba szegedi oldalon is, ezért csak nehezen a 40. percben érték utol a Veszprémieket, de sokáig nem volt döntetlen, mivel Rosta Miklós kiállítását 3-0-val hozták le a bakonyiak. Rengeteg volt a hiba mindkét oldalon támadásban, így sokáig nem változott az eredmény, amikor viszont igen, akkor a Veszprém talált be, így Juan Carlos Pastor azonnal időt is kért négygólos hátránynál.

Fotó: Krizsán Csaba/MTI

Használtak a tanácsok, mert érezhetően nyugodtabb lett a Pick játéka és az 52. percre fel is jöttek 1 gólra, így nem csoda, hogy Momir Ilic kért időt, harmadszor a meccsen. A Szeged átállt a 7 a 6 elleni játékra, de mindezt hiába, ha az 53 percben a kiharcolt hétméterest nem tudta értékesíteni Alexandre Blonz. Ez a harmadik kimaradt büntető volt szegedi oldalon.

Az 56. percben 26-25-ös veszprémi vezetésnél Matej Gaber fájdalmas arccal sántikált le a pályáról, ami egyszersmind azt jelentette, hogy Rosta Miklós maradt az egyetlen hadra fogható beállója a kékeknek. A vége előtt két és fél perccel még mindig egy gól volt a különbség, de Omar Yahia góljánál már-már biztos volt, hogy a Szeged nem kaphat több gólt, ha döntőbe akar jutni. Bodó Richárd másfél perccel a lefújás előtt a hetedik gólját szerezte, a túloldalon pedig Rosta Miklóst harmadszor is kiállították, így beálló nélkül volt kénytelen befejezni a meccset a Pick. A vége előtt 32 másodperccel Sipos Adriántól kapott egy fülest Dean Bombac, ami után a magyar válogatott játékos piros lapot kapott, a labda azonban maradt a Veszprémnél, sőt még egy gólt is lőttek a nyitott védekezésre váltó Szegednek. (Végeredmény: 27-30)

PICK Szeged-Telekom Veszprém 27-30 (17-15)
TIPPMIX Magyar Kupa, elődöntő, Győr, Audi Aréna, 3000 néző. Vezette: Horváth Péter, Marton Balázs.
PICK Szeged:  Mikler – Sostaric 2, Tönnesen 2, Gaber 1, Mackovsek, Henigman, Bombac 3. Csere: Alilovic (kapus), Frimmel 2, Garciandía 4, Rosta 2, Radivojevics 1/1, Bodó 7, Blonz 2/2, Martins 1.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém:  Corrales – Marguc 3, Yahia 3, Mahé 2/1, Blagotinsek 1, Lauge 4, Strlek 2. Csere: Cupara 1 (kapus), Sipos, Nilsson 4, Nenadics 7, Lékai 1, Ligetvári, Maqueda 2. Vezetőedző: Momir Ilics.
Kiállítás: 14, ill. 10 perc.
Hétméteres: 6/3, ill. 1/1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.