Politika

Márki-Zay az EP-választáson indulna új pártjával

Márki-Zay az EP-választáson indulna új pártjával

2022. április 11., hétfő
Márki-Zay az EP-választáson indulna új pártjával

Még márciusban került fókuszba, hogy konzervatív-szabadelvű pártot alapítana Márki-Zay Péter, aki akkor még az összellenzék miniszterelnök-jelöltjeként nyilatkozta ezt. Azóta választáson az összefogás kudarcot vallott, és Márki-Zay sem veszi fel hivatalosan a parlamenti mandátumát.

a Gémesi György-féle Új Kezdetre és a Pálinkás József vezette Új Világ Néppártra alapozva hozna létre egy jobbközép pártot Hódmezővásárhely polgármestere - erről még márciusban beszélt az InfoRádióban. Ahogy akkor fogalmazott, az új párt nem meg a Mindenki Magyarországa Mozgalomból fejlődne tovább, most pedig azt is kifejtette, hogy legelőször az EP-választásokon mérettetné meg magát a párt.

Céljának tekinti, hogy pártja az Európai Néppárttal együttműködésben dolgozzon Brüsszelben, ha bejut 2024-ben. Mint mondta, az új párt feladata az EP-választásokig, hogy ,,addig is teljes erővel szervezi az ellenállást, valamint kiáll a politikai okból meghurcolt ellenzékiek mellett. Nem engedhetjük el azoknak a fiataloknak a kezét, akik az elmúlt hetekben annyi munkát tettek a rendszerváltásba." - emelte ki, hozzátéve, hogy ettől függetlenül Hódmezővásárhely polgármestereként nem tervez azon a szinten a politikával foglalkozni, ahogy eddig.

A Néppárttal való együttműködésről Márki-Zay korábban is sokat nyilatkozott, sőt, konkrét lépéseket is tett, hogy szándékait komolyan gondolják: március 15-én, az ellenzéki nemzeti ünnepségen annak elnöke, Donald Tusk is felszólalt.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.