Márki-Zay az EP-választáson indulna új pártjával

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még márciusban került fókuszba, hogy konzervatív-szabadelvű pártot alapítana Márki-Zay Péter, aki akkor még az összellenzék miniszterelnök-jelöltjeként nyilatkozta ezt. Azóta választáson az összefogás kudarcot vallott, és Márki-Zay sem veszi fel hivatalosan a parlamenti mandátumát.

a Gémesi György-féle Új Kezdetre és a Pálinkás József vezette Új Világ Néppártra alapozva hozna létre egy jobbközép pártot Hódmezővásárhely polgármestere – erről még márciusban beszélt az InfoRádióban. Ahogy akkor fogalmazott, az új párt nem meg a Mindenki Magyarországa Mozgalomból fejlődne tovább, most pedig azt is kifejtette, hogy legelőször az EP-választásokon mérettetné meg magát a párt.

Céljának tekinti, hogy pártja az Európai Néppárttal együttműködésben dolgozzon Brüsszelben, ha bejut 2024-ben. Mint mondta, az új párt feladata az EP-választásokig, hogy ,,addig is teljes erővel szervezi az ellenállást, valamint kiáll a politikai okból meghurcolt ellenzékiek mellett. Nem engedhetjük el azoknak a fiataloknak a kezét, akik az elmúlt hetekben annyi munkát tettek a rendszerváltásba.” – emelte ki, hozzátéve, hogy ettől függetlenül Hódmezővásárhely polgármestereként nem tervez azon a szinten a politikával foglalkozni, ahogy eddig.

A Néppárttal való együttműködésről Márki-Zay korábban is sokat nyilatkozott, sőt, konkrét lépéseket is tett, hogy szándékait komolyan gondolják: március 15-én, az ellenzéki nemzeti ünnepségen annak elnöke, Donald Tusk is felszólalt.

(via Index)

Előző sztori

Más autójával ment volna haza Szegeden

Következő sztori

DÉLI SZÓ – Szeged – 2022.04.01.