Sport

Már az elődöntőben találkozik a Pick Szeged és a Veszprém a Magyar Kupában

Már az elődöntőben találkozik a Pick Szeged és a Veszprém a Magyar Kupában

2022. április 22., péntek
Már az elődöntőben találkozik a Pick Szeged és a Veszprém a Magyar Kupában

A sorsolás alapján a két topcsapat már az elődöntőben találkozik és a bajnok Pick Szeged a győri négyes döntőben megszakítaná legnagyobb riválisa 35 éve tartó sorozatát, mivel a címvédő Telekom Veszprém 1986 óta minden alkalommal döntőbe jutott a férfi kézilabda Magyar Kupában.

Összességében 180. alkalommal találkozik egymással a két csapat tétmérkőzésen, az eddigi mérleg 121 veszprémi és 51 szegedi siker, illetve hét döntetlen. Legutóbb 2011-ben fordult elő, hogy nem ez a két csapat játszotta a kupadöntőt, akkor a veszprémiek ellenfele a PLER KC volt, a szegediek a legjobb négy közé sem kerültek be. Ezúttal a szombat esti elődöntőben találkoznak egymással. A rangadóra a dunántúliak készülhetnek kedvezőbb előjelekkel, mert bár március végén csupán döntetlent játszottak Balatonfüreden, utána egy rendkívül magabiztos győzelemmel és egy döntetlennel búcsúztatták az északmacedón Vardar Szkopjét a Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában.

A szegediek kikaptak a német Flensburg otthonában, és bár a visszavágót megnyerték, összesítésben nem tudták ledolgozni a hátrányukat, így elbúcsúztak a BL-től, ráadásul április 10-én nagy meglepetésre 30-28-ra veszítettek Gyöngyösön. Náluk Bánhidi Bence és a horvát Luka Stepancic, a veszprémieknél pedig az északmacedón Dejan Manaszkov biztosan nem játszhat sérülés miatt.

Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző elmondta, sajnálja, hogy nem volt kiemelés a sorsoláson, és a két nagy rivális már az elődöntőben találkozik egymással. Hozzátette, szeretnének ismét olyan formában kézilabdázni, mint decemberben.

Már az elődöntőben egy komplett, jó meccset kell játszanunk. Három dolog lesz fontos: a karakter, a harc és az, hogy jól kézilabdázzunk. Ha ebben előrelépünk, akkor biztos vagyok abban, hogy jól és eredményesen zárjuk a Magyar Kupa négyes döntőjét

– nyilatkozta a klub honlapján.

Ha a kupában és a bajnokságban is a csúcsra szeretnénk érni – márpedig ez a célunk –, akkor mindegy, hogy kit, mikor és hol kell legyőzni. Természetesen tudjuk, hogy ez az elődöntő felér egy döntővel, vagyis kétségtelenül nehéz lesz, hiszen két nagy csapat feszül egymásnak

– mondta Nagy László, a veszprémiek sportigazgatója.

A négyes döntő programja (Győr):
szombat:
Fejér-B.Á.L Veszprém - Budakalász 16.45
Telekom Veszprém-Pick Szeged 19.15

vasárnap:
Magyarország-Szlovákia női Európa-bajnoki selejtező 14.45
férfi MK-bronzmérkőzés 17.15
férfi MK-döntő 20.00

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.