Már a Lidl áruházakban is leadható a használt sütőolaj

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Lidl Magyarország tesztjelleggel elindította a használt sütőolaj-visszagyűjtést – közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a tárolóedényeket hat áruházhoz helyezték ki, az első ütem lezárását követően a gyűjtőpontok bővülnek.

Ismertetik, hogy a kihűlt étolajat palackba kell gyűjteni, és ezt lehet bedobni a kijelölt szelektív gyűjtőbe.

Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője a közlemény szerint kiemelte, a cég stratégiájában meghatározó szerepe van a  fenntarthatóságnak, az elmúlt években számos környezetvédelmi intézkedést valósítottak meg, a használt sütőolaj-visszagyűjtés újabb jelentős mérföldkő, amivel környezetbarát alternatívát kínálak a vásárlóknak.

Csaknem 200 áruházuk van országszerte
A Németországban 1930-as években alapított Lidl 2004-ben nyitotta meg Magyarországon első logisztikai központját és 12 üzletét. Jelenleg 191 áruházzal van jelen Magyarországon, több mint 8500 munkavállalót foglalkoztat. A vállalat termékeinek mintegy 60 százalékát magyar beszállítóktól szerzi be.

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

Ferenc pápa fogadta Orbán Viktort a Vatikánban

Következő sztori

Autókat tört fel Csongrádon, hamar elkapták a rendőrök