Sport

Küzdelmesen indult a nemzetközi gokart a szegediek számára

Küzdelmesen indult a nemzetközi gokart a szegediek számára

2022. április 12., kedd
Küzdelmesen indult a nemzetközi gokart a szegediek számára

Elindult a 2022-es szezon a szegedi gokartosoknak is, amely nem várt nehézségek után már sikereket is hozott - írja a DAMK Egyesület.

Szabó Ádám és Szabó Zalán márciusban az olaszországi Jesoloban kezdték az idei évet, a CEE Rotax Max Challenge Közép-Európai Bajnokságban. A részeredmények bíztatók voltak, azonban technikai problémák és Zalán hátsérülése miatt nem sikerült erős eredményt elérni.

Az elmúlt hétvégén Kecskeméten rendezték a Nemzetközi Autósport Szövetség Közép-Európai Zóna Kupa (FIA CEZ) nyitó fordulóját. Osztrák, szlovák, szerb és macedón pilóták mellett a magyar élvonal is indult a versenyen. A szabadedzéseken a szegedi versenyzők az élmezőnyben mentek, ami bizakodásra adott okot az időmérőre. A szerencse azonban elpártolt a fiúktól, Ádám műszaki hiba miatt kiállni kényszerült, Zalán pedig egy lassú defekt miatt nem tudott kört menni.

A három futamból álló vasárnapot így az utolsó két helyről várták, ahol végül Zalán 12., Ádám a 8. lett. Ez összesítésben a 4., illetve a 9. helyig volt elég.

A Benex Motorsport csapatvezetője, Benkő Ádám szerint a téli felkészülés sikeres volt, és a technikai hibák kiküszöbölését követően az eddigieknél is jobb helyezések várnak a srácokra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.