Nagy volt a választókedv– minden a nap Szegedi eseményéről

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 18:59

Köszönjük a figyelmüket!

Lezárták az urának, köszönjük, hogy eddig minket olvastak! A továbbiakban az eredményváróval folytatjuk.

szerző: Nikolényi Gábor Viktoráprilis 3. - 18:15

Nem ment el szavazni a városképi jelentőségű hajléktalan

A szinte teljesen kiürült Kárász utca egyik padján pihente ki fáradalmait a közismert fedél nélküli, aki legtöbbször négylábú társával járja a várost. Kérdésünkre elmondta, nem ment el szavazni, ugyanis nem kapott levelet, így nem tudja, hová kellene mennie. Megemlítette, hogy amióta Szegeden él, egyszer ment el voksolni, de mióta fedél nélkülivé vált, nem élt a demokrácia adta jogával.

szerző: Gusztony Andrásáprilis 3. - 17:57

Csongrád-Csanád megyében a választók több mint 63 százaléka már elment szavazni 17 óráig

Pontosan ugyanannyi a részvételi arány a megyében, mint négy éve délután 5 órakor: 63,13%

A megye 1-es választókerületében 60,67%
A megye 2-es választókerületében 63,44%
A megye 3-as választókerületében 61,86%
A megye 4-es választókerületében 66,46%

Szegeden a választópolgárok 61,96 százaléka ment el voksolni 17 óráig.


szerző: Nikolényi Gábor Viktoráprilis 3. - 17:30

Teljesen kihalt a szegedi belváros, mindenki szavazni ment?

Utoljára talán a koronavírus első hulláma idején volt annyira kihalt a szegedi belváros, mint vasárnap délután. Szinte csak elvétve látni járókelőket a Kárász utcán, a Múzeum környéke mellett az Aradi vértanúk tere is elnéptelenedett. Nem zárható ki, hogy ez a nem túl kegyes időjárásnak köszönhető, ugyanakkor az is elképzelhető, hogy a választópolgárok többsége éppen most rohamozza meg a szavazófülkéket. A Nemzeti Választási Iroda által közzétett 17 órási részvételi adatok alapján nem lehet kizárni ezt a lehetőséget sem.

szerző: Nikolényi Gábor Viktoráprilis 3. - 16:05

Olvasónk 55 percig állt sorba a Tömörkény István gimnáziumban

Mint arról korábban beszámoltunk, vidéken Szegeden szavaznak a legtöbben átjelentkezéssel, több mint háromezren. Erre a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában van lehetőség.

A 15 órási adatok szerint a szóban forgó, 711-es szavazókörben a választásra jogosultak 62,82 százaléka járult az urnákhoz, ez 2110 főt jelent.

Egyik helyszínen voksoló olvasónk elárulta, 55 percig tartott, mire sorra került. Ottjártunkkor ekkora volt a sor a szavazókör előtt:

szerző: Gusztony Andrásáprilis 3. - 16:01

Csaknem 53 százalékos a részvételi arány Csongrád-Csanád megyében

Egészen pontosan 52,97 %. Szegeden 50,99 százalékos a 15 órási részvételi adat.

Továbbra is a megye 4-es választókerületében a legnagyobb a választókedv: a szavazásra jogosultak 57,19 százaléki voksolt már 15 óráig.

szerző: Gusztony Andrásáprilis 3. - 15:17

Bartók Csaba is a szavazásra buzdít

A megye 1-es számú választókörzetének kormánypárti képviselő-jelöltje, Bartók Csaba közösségi oldalán buzdítja a szavazókat voksolásra.

szerző: Gusztony Andrásáprilis 3. - 15:03

Mihálik Edvin élő showt tart a Facebookon a választás napján

A szegedi országgyűlési képviselő-jelöltek közül mind a kormánypárti, mind pedig az ellenzéki összefogás jelöltjei elárulták, hogy hol és mikor adják le a voksaikat, kivéve Mihálik Edvint.

Mindeközben Mihálik a Facebook-oldalán egész nap élő showt nyom, onnan értesültünk arról is, hogy már leszavazott.

szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 14:50

Vidéken Szegeden szavaznak a legtöbben átjelentkezéssel

Ahogy a korábbi választásokon, most is a legtöbb átjelentkező voskoló a főváros XI. kerületében van, ide közel 6 ezren jelentkeztek át, XIII. kerületbe és a XIV. kerületbe közel 5-5000 átjelentkező érkezik. Több mint 7000 átjelentkező a VIII. és IX. kerület-ben, de itt mindkét kerületben van egy-egy szavazókört az átjelentkezéssel szavazóknak.

Vidéken Szegeden szavaznának átjelentkezéssel a legtöbben, több mint 3000-en, Győrben pedig valamivel kevesebb mint 3000-en kérték az átjelentkezést.

Szegeden a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola a kijelelöt szavazóhely az átjelentkezőknek. Itt koradélután 80-100 szavazó vár türelemmel, akár 1 órát is, hogy megkapja a lapokat és ikszelhessen.

Négy évvel ezelőtt a XI. kerületben csak jóval a hivatalos urnazárás után fejeződött be a szavazás. Ilyen esetben a szavazatok számlálása megkezdődik az ország többi szavazókörében, de az első részeredményeket csak az utolsó szavazat leadás után tehetik közzé.

Aki este 7 óráig nem tudta leadni a szavazatát, de beállt a sorba, akkor még szavazhat. A sor végére azonban beáll egy szavazó bizottsági tag és a később érkezőket már nem engedi sorba állni.

szerző: Gusztony Andrásáprilis 3. - 14:42

Szabó Sándor is voksolt

Leadta szavazatát a szocialista országgyűlési képviselő is.

szerző: Gusztony Andrásáprilis 3. - 14:11

40,82 százalékos a részvétel 13 óráig Csongrád-Csanád megyében

A megye 4-es választókerülete továbbra is a legaktívabb 45,01 százalékkal. Szegeden a választásra jogosultak 38,71 százaléka ment el szavazni 13 óráig.

szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 14:10

Szabó Sándor ebéd után ment szavazni

“Legyőzte az izét, a Bartókot”-ezzel az “újságírói” felvetéssel kezdődött Szabó Sándor mini sajtótájékoztatója. A szocialista párti ellenzéki képviseljelölt elmondta, hogy Nincs egy konkrét intézkedés, amit megválasztása esetén elsőként véghez vinne, “összességében képviselné a szegedieket”

szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 13:31

Novák Katalin is leadta voksát

Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök is leadta szavazatát az először szavazó fiával, Veres Ádámmal a Farkasréti Általános Iskolában kialakított szavazókörben.

szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 13:03

Mihálffy Béla szavazásra buzdít

Csongrád-Csanád megye 2-es számú választókörzetének kormánypárti képviselő-jelöltje, Mihálffy Béla facebook oldalán buzdítja a szavazókat voksolásra.

szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 12:48

Toroczkai László is leadta szavazatát

A Mi Hazánk miniszterelnök-jelöltje is leadta szavazatát. Toroczkai László Ásotthalmon szavazott, ahol ő a polgármester. – Én már szavaztam, szavazzon Ön is a Mi Hazánkra! Én már leadtam a szavazatomat a legkisebb lányommal. Ma a hazánk és gyermekeink jövőjéről döntünk! Ne egy etióp félbűnöző politikus, a WHO főigazgatója, ne korrupt politikusok és oligarcháik, ne a világ globalista nagyvállalatai döntsenek az életünkről. Ma megtehetjük, hogy a kezünkbe vesszük a saját sorsunkat. Szavazzon Ön is, szavazzatok Ti is egy szabad, erős Magyarországra, a Mi Hazánkra- írta a voksolás után.

Toroczkai László Csongrád-Csanád megye 2-es választókerületében egyéni képviselőjelöltként insult, a kormánypárti Mihálffy Béla és az ellenzéki Mihálik Edvin a legnagyobb riválisa.

szerző: Nikolényi Gábor Viktoráprilis 3. - 12:34

A Krúdy Gyula Szakképző Iskolában van a leglátogatottabb szavazókör Szegeden

Országosan 11 óráig a választásra jogosultak 25,77 százaléka, 1 982 937 szavazó járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson. Szegeden egyelőre átlag alatti részvételi arány, városunkban eddig a választásra jogosultak 23,23 százaléka élt szavazati jogával.

A leglátogatottabb szavazókör a Csongrád-Csanád megyei 1-es választókerülethez tartozó 407-es számú szavazókör, amely a Krúdy Gyula Szakképző Iskolában található. Itt 11 óráig a választásra jogosultak 28,79 százaléka járult az urnákhoz.

A legkevésbé látogatott szegedi szavazókör a Csongrád-Csanád megyei 2-es választókerülethez tartozó 311-es számú szavazókör, amely a Tömörkény István Gimnáziumban található. Itt 11 óráig a választásra jogosultak 14,39 százaléka járult az urnákhoz.

szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 12:13

Vásárhelyen az országos átlagot is meghaladja a részvétel

Csongrád- Csanád megyében a szavazók 26,85 százalék járult az urnák elé délelőtt 11 óráig. Ez 86 138 főt jelent. A megye nagyobb városai közül Szegeden 23,23 százalék, Hódmezővásárhelyen 32,81 százalék, Makón 30,13 százalék, Csongrádon 29, 40 százalék, Szentesen pedig 31,16 százalék szavazott.

A megye 4-es választórkerületében, ahol Lázár János kihívója Márki-Zay Péter, országoyan is kemelkedő 31 százalék fölötti részvételi arányt hozott 11 óráig.

Szavazók a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson. MTI/Rosta Tibor
szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 11:51

Már minden negyedik ember szavazott

A választásra jogosultak 25,77 százaléka, 1 982 937 szavazó járult az urnákhoz a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson délelőtt 11 óráig a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint. A részvételi arány 11 órakor Békés megyében volt a legmagasabb, 28,03 százalék, ami 75 987 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt, 22,22 százalék, ebben a megyében 95 974-en voksoltak.

szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 11:44

Botka László is leadta szavazatát

Szeged polgármestere is leadta szavazatát. Botka László a csaladjával együtt érkezett és a voksolás előtt a részvételre buzdított.

szerző: Gusztony Andrásáprilis 3. - 11:00

Akkora sorok vannak, hogy valaki székkel áll sorban

A Weörös Sándor Általános Iskolában tette kényelmesebbé a sorbanállást.

szerző: Gusztony Andrásáprilis 3. - 10:55

Botka László polgármester rögtönzött sajtótájékoztatót tartott a voksolás előtt

Szeged polgármestere kitért arra, hogy most először jöttek négyen a családból szavazni. Kiemelte, hogy a kampányban főleg Szegeden tevékenykedett, sok szegedivel találkozott, és optimizmussal várja az eredményeket.

Botka László úgy véli, hogy Szegeden nagy többséggel fog győzni az egységes ellenzék listája, és a jelöltek is. Országosan szoros eredményt vár a polgármester.

szerző: Gusztony Andrásáprilis 3. - 10:54

Gyűlik a tömeg a Weöres Sándor- és a Tabán Általános Iskolában is

Weörös Sándor Általános Iskola
Tabán Általános Iskola

szerző: Gusztony Andrásáprilis 3. - 10:48

Bartók Csaba a szegedi Dózsa György általános iskolában szavazott

A megye 1-es választókerületének kormánypárti képviselő-jelöltje a Dózsa iskolában adta le szavazatát. Kollégánknak elárulta, hogy a jó szavazó az eszében és a tapasztalatában bízik. Hozzátette, hogy a kormánypártok békét és haladást hirdetnek.

szerző: Gusztony Andrásáprilis 3. - 10:21

Szabó Bálint családjával szavazott

A megyei 1-es számú választókerület független képviselőjének kislánya tette a szavazólapot az urnába.

szerző: Gusztony Andrásáprilis 3. - 10:16

Tömeg van a szegedi Dózsa György Általános iskolában

Hatalmas sorokban várnak arra, hogy leadhassák voksukat a Dózsában.

szerző: Gusztony Andrásáprilis 3. - 10:07

Lázár János is leadta szavazatát

A békére és a biztonságra szavaztam. Magyarországnak komoly és stabil kormányra van szüksége, amely garantálja, hogy kimaradunk a háborúból. Amely azért dolgozik, hogy a válságos időkben is működni tudjon a gazdaság, hogy az emberek biztonsága ne kerüljön veszélybe

-írja Facebook bejegyzésében Lázár János, a megye 4-es számú választókerület Fidesz-KDNP-s képviselője.

szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 10:03

Továbbra is a vásárhelyi körzet a legaktívabb a megyében

A 4-es, azaz a Lázár János és Márki-Zay Péter csatáját hozó körzet a legaktívabb a megyében. Szeged az országos átlag alatt van valamivel, a megye felette teljesít a részvételt nézve.

szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 09:44

Mihalik Edvin nagyon örült valaminek

Széles mosollyal az arcán adta le szavazatát Mihalik Edvin. Hogy minek örült ennyire, azt nem tudjuk, a facebookon egy lelkesítő bejegyzést tett közzé a voksolásáról. Azt nem árulta el kire szavazott.

szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 09:40

Országos átlag fölött a népszavazási részvétel a megyében

A gyermekvédelmi kérdésekről rendezett országos népszavazáson vasárnap reggel 7 óráig a szavazásra jogosultak 1,79 százaléka adta le szavazatát a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint. Csongrád-Csanád megyében a szavazók 1,87 százaléka, vagyis  6 010 szavazó adta le voksát a népszavazási kérdések kapcsán. 

szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 09:25

A miniszterelnök is leadta voksát

A háború és a béke a választás tétje – mondta Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak vasárnap reggel, miután leadta szavazatát Budapest XII. kerületében, a Zugligeti Általános Iskolában.

A kormányfő, a Fidesz elnöke – aki feleségével, Lévai Anikóval érkezett a szavazókörbe reggel 8 óra után – kérdésre válaszolva az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban úgy fogalmazott: attól tart, hogy ez egy elhúzódó háború lesz, amibe könnyű belesodródni. Hozzátette: a háború itt van a szomszédunkban, két nagy ország háborúja, amiből ki kell maradni.

Hangsúlyozta: meggyőződése, hogy ellenfeleik ennek súlyosságát és komolyságát nem érzik át és olyan lépéseket akarnak tenni, amelyek belevonnák Magyarországot ebbe a konfliktusba. Ez tragikus lenne Magyarország számára – jelentette ki, hozzátéve, azért indultak a választáson, hogy ezt megakadályozzák.

szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 09:12

Szeged az országos átlag alatt van részvételben az első óra után

A Nemzeti Választási Iroda adati szerint Csongrád-Csanád megyében 7 óráig a szavazók 1,90 százaléka járult az urnák elé. Eddig a legtöbben, mintegy 2,50 zázalék a Csongrád-Csanád megyei 4. számú országgyűlési egyéni választókerületben adták le szavazatukat-ugye itt indul kormánypárti Lázár János kihívójaként Márki-Zay Péter, az ellenzék jelöltje a miniszterelnöki posztra.

szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 09:04

Mihálffy Béla leadta szavazatát, hatalmas sorok Kiskundorozsmán

A Fidesz-KDNP jelöltje családjával közösen járult az urnához.

Fotó: Sándor Judit

Mihálffy Béla a kiskundorozsmai Orczy Általános Iskolában szavazott. Helyszínen tartózkodó kollégánknak elmondta, hogy bár a reggeli 7 órás részvételi adatok alacsonyabbak voltak mint 4 éve, a 7 órás urnazárásra 70 százalékos részvételre számít. Hozzátette, hogy Kiskundorozsmán talán soha nem volt még ilyen tömeg egyetlen választás alkalmával sem.

szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 07:52

A kormánypártok jelöltjei hatékony képviselői munkát ígérnek Szegeden

A Fidesz-KDNP szineiben két képviselő indul az országgyűlési választáson Szegeden

Az 1-es választókerületben Bartók Csaba másodszor indult csatába a képviselőségért, lapunknak a kampány végén nyilatkozott céljairól.

A kormánypártok képviseletében Mihálffy Béla indul a 2-es választókerületben. A dorozsmai önkormányzati képviselő az utóbbi két választást megnyerő B Nagy Lászlót válthatja a Parlamentben. Ő is elmondta milyen tervei vannak megválasztása esetén.

szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 07:11

Megnéztük hogyan működik a szavazás (videó)

Kollégánk a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában adta le voksát. Kameránk végigkövette a szavazás folyamatát.

szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 06:53

Mindenhol rendben megkezdődött a voksolás

Valamennyi szavazókör rendben megnyílt az országgyűlési képviselő-választáson és a vele egy napon rendezett népszavazáson, rendkívüli eseményről nem érkezett jelentés – közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) szervezési főosztályának vezetője vasárnap reggel az MTI-vel.

Mucsi Tamás azt mondta: a 106 egyéni választókerület mind a 10 243 szavazóköre rendben megkezdte a munkáját, biztosítottak a szavazás feltételei, az első választópolgárok mindenhol leadhatták a szavazatukat.

Reggel óta a nemzetközi megfigyelők is figyelemmel követik a szavazást.

szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 06:38

Minden információ Csongrád-Csanád, 2. számú választókerületéről

Az megye 2-es számú választókerülete Szeged és a Homokhátság települései tartoznak.

A választókerületben a választásra jogosultak száma a választás kitűzésekor 88 500 fő volt. A névjegyzékben szereplő választópolgárok száma 86965 fő. Ebből máshova átjelentkezett szavazni 3618 , külképviseletre jelentkezett szavazni 1119 fő.

Tizenhárom településen 95 szavazókörben tudják leadni a szavazatokat. Arról, hogy kinek hova kell mennie szavazni, korábban értesítőt kapott postai úton.

A választókerületben hat képvielőjelölt indulását vették nyilvántartásba, Dobos László a Munkáspárt-ISZOM nyilvántartásba vételét elutasította a Választási Iroda.

szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 06:17

Minden információ Csongrád-Csanád, 1. számú választókerületéről

Az megye 1-es számú választókerülete Szeged és a város környéki tiszántúli települések tartoznak.

A választókerületben a választásra jogosultak száma a választás kitűzésekor 80 998 fő volt. A névjegyzékben szereplő választópolgárok száma 78 949 fő. Ebből máshova átjelentkezett szavazni 81 , külképviseletre jelentkezett szavazni 1106 fő.

Hét településen 71 szavazókörben tudják leadni a szavazatokat. Arról, hogy kinek hova kell mennie szavazni, korábban értesítőt kapott postai úton.

A választókerületben hét képvielőjelölt indulását vették nyilvántartásba, Várkonyi Zoltán, a Munkáspárt-ISZOM nyilvántartásba vételét elutasította a Választási Iroda.

Magyarország ma országgyűlési képviselőket választ és ezzel egyediejűleg négy kérdésben népszavazást is tartanak.

A szavazásra jogosultak reggel 6 óra és este 7 óra között eldönthetik, hogy a következő négy éveben ki kormányozzon Magarországon és kik legyenek parlamenti képviselők. Csongrád-Csanád megyében négy, Szegeden és környékén ebből két választókerületben lehet szavazni.

Ebben a cikkünkben urnazárásig, azaz 19 óráig minden információt megtalálnak a szegedi választókerületekről.

Előző sztori

Minden egy helyen az országos eseményekről

Következő sztori

Pontosan hányan is szavazhatnak ma?