Meteor

Kevesebb csapadék, erősebb szél várható szerdán

Kevesebb csapadék, erősebb szél várható szerdán

2022. április 19., kedd
Kevesebb csapadék, erősebb szél várható szerdán

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint kedd estig többfelé várható zápor, néhol havaseső-zápor, hózápor, illetve zivatar is, valamint nyugaton, délnyugaton esőre kell számítani. Éjszakára a délnyugati tájakat leszámítva csökken a felhőzet, és reggelre lassanként szinte mindenütt megszűnik a csapadék.

Mint írják, szerdán erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre mindenütt számíthatunk, délelőttől a Dél-Dunántúlon is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Szerdán az Alföldön már csak kevés helyen lehet futó zápor. Reggelig többnyire mérsékelt marad a légmozgás, viszont már megélénkülhet az északnyugati szél.

A legalacsonyabb hőmérséklet általában -2 és +4 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, szélcsendes fagyzugokban ennél hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 13 és 17 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.