Kultúra

Juronics Tamás rendezi a La Traviatát a Szabadtérin

Juronics Tamás rendezi a La Traviatát a Szabadtérin

2022. április 28., csütörtök
Juronics Tamás rendezi a La Traviatát a Szabadtérin

A nemzetközileg is elismert, Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezésében lesz látható Verdi La Traviatája a 2022-es Szegedi Szabadtéri Játékokon - derül ki a szervezők közleményéből. A fesztivál a saját produkciójában viszi színre a klasszikus operát a Dóm téri színpadon.

A sokoldalú művész csaknem 30 éve meghatározó alakja a szegedi kulturális életnek, 1993 óta áll művészeti vezetőként a Szegedi Kortárs Balett élén. A nemzetközi szinten is elismert színpadi alkotó számos koreográfiája, táncszínházi előadása mellett különféle műfajú előadások koreográfusaként, rendezőjeként is megmutatkozott országszerte.

Juronicstól nem áll messze az operarendezés: A Szegedi Nemzeti Színházban a Faust elkárhozása, a Hoffman meséi, a Kékszakállú herceg vára és a Rigoletto rendezései is hozzáfűződnek.

A La Traviatát is rendezte már korábban, ami akkor az Armel Operafesztiválon közönségdíjas lett.

Legutóbb Mozart: Szöktetés a szerájból című daljátékát vitte színpadra.

Az operát a korábbi tervekkel ellentétben a Macerata Opera Fesztivál közreműködése nélkül, saját előadásként állítják színpadra a fesztivál szervezői július 29-én és 30-án.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.