Politika

Jakab Péter manipulálná az elnökválasztást?

Jakab Péter manipulálná az elnökválasztást?

2022. április 27., szerda
Jakab Péter manipulálná az elnökválasztást?

Jakab Péter korábban kijelentette, hogy elnöki megbízatása a szokástól eltérően két és fél évig tartson és a Jobbik előrehozott elnökválasztása sem véletlen. A Magyar nemzet információi szerint még a Jobbik elnökválasztási időpontjának bejelentése előtt baráti alapszervezeteket hozhatott létre Jakab Péter, hogy biztosítsa esélyeit a párt tisztújításán.

A telex.hu írta meg április 22-én, hogy Stummer János is elindul a Jobbik elnökségéért – ezt a politikus a Facebook-oldalán jelentette be péntek délután. Néhány órával korábban a párt kihirdette, hogy május 7-én tartják meg tisztújító kongresszusukat, ahol az elnöki poszt mellett az alelnöki és a választmányi elnöki posztokat is meghirdetik.

A tisztújító kongresszus hátterében két jobbikos mandátum sorsa áll. Szabó Hajnalka és a frissen mandátumhoz jutott Végh Noémi ugyanis nem szándékozik beülni a parlamentbe,

a két képviselői helyre pedig mind Jakab Péter, mind Stummer János emberei igényt tartanak.

Stummer János  elnökjelölti szándéknyilatkozatában ugyan azt írta, ha a tagság bizalmat szavaz neki és ő lesz a Jobbik következő elnöke, esze ágában sincs beülni a parlamentbe, de azonban az nyilván fontos lehet, hogy a frakcióban őt támogató és őt képviselő politikus dolgozzon.

Jakab Péter a legutóbbi, 2020. januári elnökválasztáson ragaszkodott ahhoz, hogy az általa javasolt személyek legyenek a párt alelnökei, ezért kiemelten fontos lehet az is, hogy a két megüresedő mandátumot olyan, hozzá hűséges személyek kapják meg, mint például Potocskáné Kőrösi Anita, Lukács László György vagy Szilágyi György.

A Magyar Nemzet informátora szerint az elnökválasztás most kiemelten fontos, ezért

nem is bízzák a véletlenre annak kimenetelét.

Stummer János és holdudvara néhány héttel ezelőtt felmérte, van-e igény a párton belül Jakab Péter leváltására. Miután az előző parlamenti ciklusban az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnökeként tevékenykedő politikus arra jutott, hogy van igény a trónfosztásra, bejelentkezett a párt elnöki pozíciójára.

Jakab Péter pedig kitalált egy mestertervet, amellyel meghekkelheti a párt tisztújítását.

Eszerint megbízható emberekkel több kisebb pártszervezetet alapít, amelyek delegáltjai rá fognak szavazni az elnökválasztás során. Az informátor szerint a Jobbik jelenlegi vezére ezt a feladatot arra a – Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei – Földi Istvánra bízta, akivel korábban egy videóban együtt táncoltak egy szabolcsi disznótoron.

A Magyar Nemzet informátora konkrétan elárulta, hogy működik egy ilyen pártszervezet létrehozása:

Egy ilyen pártszervezet létrehozásának a menete a következő: a Jakab Péter által kinevezett pártigazgató, Lejer Zoltán engedélyezése után létre jöhet a helyi alakuló ülés, amit szintén a pártigazgató szignál, majd ezt követően az országos elnökségnek kell elfogadnia az alakítás tényét. Egy kisebb faluban három emberre van szükség egy szervezet létrehozásához. Ráadásul az sem követelmény, hogy a tagok helyi lakosok legyenek. Néhány nap alatt így Jakabék több szervezetet hozhattak létre, amelyek delegáltjai a jelenlegi pártelnök mellett tehetik le majd a voksukat. Mindezt még a tisztújító kongresszus időpontjának bejelentése előtt kellett hogy megtegye a jelenlegi pártelnök, hiszen arra csak az addig bejegyzett szervezetek delegálhatnak jelöltet. 

Forrás: Magyar Nemzet
Borítókép: Jakab Péter Facebook-oldala

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.