Sport

Idén is lesz Trapp nap

Idén is lesz Trapp nap

2022. április 23., szombat
Idén is lesz Trapp nap

Ismét megrendezik a három évtizedes hagyománnyal rendelkező Trapp napot, ahol az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézetének szervezésében a különböző szakok hallgatói ügyességi feladatokban mérik össze rátermettségüket. A sportos napot a hagyományoknak megfelelően a végzős rekreációszervező szakos hallgatók szervezik, az oktatók segítségével.

-A hallgatóinknak ez egy vizsgarendezvény tulajdonképpen, amivel arra szeretnénk ösztönözni őket, hogy a diploma megszerzése után bátran vágjanak bele hasonló sport- vagy rekreációs rendezvények szervezésébe-mondta lapunknak Dobó Andrea, a Testnevelési és Sporttudományi Intézet oktatója. Az egykori élvonalbeli kézilabdázó Tokodi Margaréta adjunktussal együtt a tanári részről segíti a diákok munkáját a szervezésben.

Április 27-én a Topolya sori sportcsarnok és udvarán olimpikonok is részt vesznek a Trapp napon. Olasz Anna világ- és Európa-bajnok hosszútávúszó, Kárász Anna olimpiai és világbajnok kajakozó, Kónya Zsófia olimpiai bronzérmes gyorskorcsolyázó és Nagy Péter olimpikon súlyemelő mellett sok szegedi sportoló látogat majd el az eseményre.

A sportolói sztárparádé mellett csoportvetélkedőn, sor- és váltóversenyeken csapnak össze egymással, valamint a profi női és férfi vízilabdázók csapatával, délután pedig a hallgatók oktatóikkal játszanak röplabda mérkőzést. De lesz tánc- és akrobatikus kosárlabda-bemutató is színesíti, valamint a katonai toborzósátorban repülőgép-szimulátor, az udvaron bikarodeó, íjászat, mátrix tájfutás és egy kiállított, motoros siklóernyő is várja a hallgatókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.