Ezernél is több migráns próbálkozott hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

1028 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A police.hu által közölt statisztika szerint pénteken 309, szombaton 359, vasárnap 353, jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében hét határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén – ebben az évben az eddigi legtöbb – 2263 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza.

A megelőző héten – április 4-től 10-ig – a feltartóztatottak száma 2041 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében 14 határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 33 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Újabb embercsempészt és migránscsoportot fogtak Csongrád-Csanádban
A police.hu tájékoztatása szerint a rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak egy ukrán embercsempészt, továbbá hét csoportban 117 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében.

Borítókép: archív (police.hu)

Előző sztori

Húsvéthétfőn is gyengült a forint

Következő sztori

Gyurcsány alakíthatja az ellenzéki jövőbeni stratégiáit