Tudomány

Átvette a Japán Díjat Karikó Katalin

Átvette a Japán Díjat Karikó Katalin

2022. április 16., szombat
Átvette a Japán Díjat Karikó Katalin

Még januárban derült ki, hogy Karikó Katalin és kutatótársa, Drew Weissmann vehetik át a császári elismerést. A díj átadására most került sor.

Karikó Katalin az első magyar, aki 15 prominens tudós véleménye alapján a japán császárság legrangosabb elismerésében részesült. Szeged alumnájáról már korábban kiderült, nem a reflektorfényben, hanem sokkal inkább kísérleteinek helyszínén, a laboratóriumokban érzi otthonosan magát.

Az átadón Naruhito császár és Maszako császárné is megjelent, előbbi külön köszöntőt is mondott, amiben kitért a magyar díjazott munkásságára.

Mint Karikó mondta, számára nem az a fontos, hogy felismerjék, hanem, hogy a munkája hasznosnak bizonyuljon.

A kutató elmnodása szerint minden egyes alkalmat megragad arra, hogy előre tekintve bizakodásának adjon hangot remélve, hogy egyre több nő kap vezető szerepet a világban folyó kutatómunkákban.Titokban abban is reménykedik továbbá, hogy a munkássága inspirációként szolgál a gyermekek számára, akik kedvet és bátorságot éreznek a kutatói pályához.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.