Politika

Aki nem vesz részt a parlament alakuló ülésén, nem lesz képviselő sem

Aki nem vesz részt a parlament alakuló ülésén, nem lesz képviselő sem

2022. április 25., hétfő
Aki nem vesz részt a parlament alakuló ülésén, nem lesz képviselő sem

„A legfőbb népképviseleti szerv megalakulása méltóságteljes, ünnepélyes pillanat. Aki azon nem vesz részt, az nemcsak képviselő nem lesz, de nem is választható meg egy tisztségre” - mondta Kocsis Máté a parlament megalakulását előkészítő tárgyalások után.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, hogy a parlamenti eskütétel időpontja fix, aki nem vesz részt azon, az elnök és a házbizottság által meghatározott új időpontban teheti le esküjét, vagyis nem az érintett képviselő dönthet annak időpontjáról. Felhívta a figyelmet arra is,hogy a legfőbb népképviseleti szerv megalakulása méltóságteljes, ünnepélyes pillanat.

Aki azon nem vesz részt, az nemcsak képviselő nem lesz, de nem is választható meg egy tisztségre.

-emelte ki.

Kocsis Máté az első egyeztetést követően elmondta, hogy a kétharmad-egyharmados parlamenti arányokra tettek javaslatot a kormánypártok a parlament megalakulását előkészítő tárgyalásokon az ellenzéknek.

A fideszes politikus beszámolt arról is, hogy

továbbra is hat alelnöke lesz az Országgyűlésnek, közülük egy a törvényalkotásért felelős.

Az alelnöki posztokból kettőt tölthetne be a két ellenzéki lista egy-egy tagja, és ahogy a megelőző ciklusban is, tizenöt bizottságot alakítanának. 

A teljes tájékoztató ITT olvasható.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.