További diplomáciai lépéseket tervez a kormány

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megjelent a rendelet arról, hogy Magyarországról nem lehet fegyvereket szállítani Ukrajnába. Ugyanakkor a V4-ekkel együtt további diplomáciai lépésekre készül a kormány.

Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán megjelent videójában jelentette be, hogy a rendelet mellett további lépésekre is szükség van.

,,Figyelmeztető jel, hogy a katonai cselekmények egyre közelebb kerülnek a magyar határhoz. Ez azt jelenti, hogy a menekültek száma is nőni fog.” – mondta.

A kormányfő szerint ezért arra kell felkészülni, hogy egyre több embert kell majd ellátni. Ezért a kormány meghozta azokat a döntéseket, amelyeket olajozottabbá teszik a hatóságok együttműködését a civil szervezetekkel.

A kormány a héten további diplomácia lépésre szánja el magát: a V4-ekkel Londonban, az EU miniszterelnökeivel pedig Párizsban tárgyal, megpróbálva elrekeszteni a háború útját és utat találni a békéhez.

Előző sztori

Rusvai szerint túl vagyunk a járványmizérián

Következő sztori

Uniós oltalmat kapott a homokháti pálinka