Politika

További diplomáciai lépéseket tervez a kormány

További diplomáciai lépéseket tervez a kormány

2022. március 7., hétfő
További diplomáciai lépéseket tervez a kormány

Megjelent a rendelet arról, hogy Magyarországról nem lehet fegyvereket szállítani Ukrajnába. Ugyanakkor a V4-ekkel együtt további diplomáciai lépésekre készül a kormány.

Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán megjelent videójában jelentette be, hogy a rendelet mellett további lépésekre is szükség van.

,,Figyelmeztető jel, hogy a katonai cselekmények egyre közelebb kerülnek a magyar határhoz. Ez azt jelenti, hogy a menekültek száma is nőni fog." - mondta.

A kormányfő szerint ezért arra kell felkészülni, hogy egyre több embert kell majd ellátni. Ezért a kormány meghozta azokat a döntéseket, amelyeket olajozottabbá teszik a hatóságok együttműködését a civil szervezetekkel.

A kormány a héten további diplomácia lépésre szánja el magát: a V4-ekkel Londonban, az EU miniszterelnökeivel pedig Párizsban tárgyal, megpróbálva elrekeszteni a háború útját és utat találni a békéhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.