Egészség

Rusvai szerint túl vagyunk a járványmizérián

Rusvai szerint túl vagyunk a járványmizérián

2022. március 7., hétfő
Rusvai szerint túl vagyunk a járványmizérián

Az állatorvos-virológus sokadik jóslata szerint ez a vírus már nem az a vírus, ami miatt kitört a pandémia két évvel ezelőtt.

A szakember az RTL Klub Reggeli című műsorában nyilatkozott arról, hogy helyesli, hogy a mai naptól a kormány kivezette a legtöbb járványügyi szabályt. Hozzátette ugyanakkor, hogy a vírus továbbra is velünk marad, fertőzöttek nagyszámban továbra is lesznek, ám sokkal kevesebben fognak megbetegedni.

Meglátása szerint még az omikronnál is tovább fog szelídülni a vírus és ugyanúgy az életünk része marad, mint további 8 kórokozó, amelyek nap mint nap felső légúti betegségeket okoznak.

A virológus az ukrán menekülthullám miatt sem tartja valószínűleg, hogy a vírus felerősödik, ennek ugyanakkor még kell 1-2 hét, mire kiderül. Tekintve viszont, hogy Ukrajnában hamarabb lezajlott az ötödik hullám mint nálunk és nem egy rossz higiéniájú, gyenge immunitású népesség vándorol, ezért szerinte olyan, mintha az ő vándorlásuk e tekintetben a turizmussal érne fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.