Nyár elején kezdhetik meg a gyermeksürgősségi építését

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyártól építhetik a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi és Traumatológiai szárnyát, melyhez több mitn 4 milliárd forintot különítettek el. A kivitelezőt keresik.

Kiírták a közbeszerzési eljárást a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi és Traumatológiai szárnyának kivitelezésére. A tervek szerint az építkezés nyár elején veheti kezdetét. Fendler Judit, az SZTE kancellára a Délmagyarnak úgy nyilatkozott: a nyertes kivitelezőnek 18 hónap áll majd a rendelkezésére, hogy elvégezze a munkát.

A közbeszerzést korábban már egyszer kiírták, de az építőanyag-árak megemelkedése miatt több forrásra volt szükség, ezért kellett végül újra kiírni. Az építkezés során több mint 3000 négyzetméteren végeznek átalakítást, felújítást, az építkezés legköltségesebb része a beépített eszközigény biztosítása.

A kancellár szerint a fekvőbeteg rész mellett további három új és teljes felszereltségű műtő is helyet kap, illetve egy 16 ágyas intenzív terápiás részleget is biztosítanak a kiskorú gyermekeknek.

Az SZTE által kialakított Dél-alföldi Demográfiai Program keretében többek között célként tűzték ki a régió egészségügyi ellátásának fejlesztését, különös tekintettel a gyermekek gyógyítására. Fendler leszögezte, hogy az egyetem a megtermékenyítéstől kezdve a koraszülöttek ellátásán az újszülöttek és a kisgyermekek gyógyításáig központi szerepet tölt be a régióban, és az új beruházás reményei szerint lehetőséget ad arra, hogy ezt a tevékenységüket még eredményesebben végezhessék. 

Előző sztori

Megjelentek a legújabb járványügyi szabályok

Következő sztori

Ráköszönt, majd megverte egy férfi az ismerősét Apátfalván