Egyetem

Nyár elején kezdhetik meg a gyermeksürgősségi építését

Nyár elején kezdhetik meg a gyermeksürgősségi építését

2022. március 5., szombat
Nyár elején kezdhetik meg a gyermeksürgősségi építését

Nyártól építhetik a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi és Traumatológiai szárnyát, melyhez több mitn 4 milliárd forintot különítettek el.A kivitelezőt keresik.

Kiírták a közbeszerzési eljárást a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi és Traumatológiai szárnyának kivitelezésére. A tervek szerint az építkezés nyár elején veheti kezdetét. Fendler Judit, az SZTE kancellára a Délmagyarnak úgy nyilatkozott: a nyertes kivitelezőnek 18 hónap áll majd a rendelkezésére, hogy elvégezze a munkát.

A közbeszerzést korábban már egyszer kiírták, de az építőanyag-árak megemelkedése miatt több forrásra volt szükség, ezért kellett végül újra kiírni. Az építkezés során több mint 3000 négyzetméteren végeznek átalakítást, felújítást, az építkezés legköltségesebb része a beépített eszközigény biztosítása.

A kancellár szerint a fekvőbeteg rész mellett további három új és teljes felszereltségű műtő is helyet kap, illetve egy 16 ágyas intenzív terápiás részleget is biztosítanak a kiskorú gyermekeknek.

Az SZTE által kialakított Dél-alföldi Demográfiai Program keretében többek között célként tűzték ki a régió egészségügyi ellátásának fejlesztését, különös tekintettel a gyermekek gyógyítására. Fendler leszögezte, hogy az egyetem a megtermékenyítéstől kezdve a koraszülöttek ellátásán az újszülöttek és a kisgyermekek gyógyításáig központi szerepet tölt be a régióban, és az új beruházás reményei szerint lehetőséget ad arra, hogy ezt a tevékenységüket még eredményesebben végezhessék. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.