Illegális bevándorlás

Nincs megállás: csaknem 600 migránst fogtak a rendőrök a hétvégén

Nincs megállás: csaknem 600 migránst fogtak a rendőrök a hétvégén

2022. március 14., hétfő
Nincs megállás: csaknem 600 migránst fogtak a rendőrök a hétvégén

575 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - közölte a police.hu.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 157, szombaton 223, vasárnap 195 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. Az elmúlt héten az ország területén 1384 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten - február 28-ától március 6-áig - a feltartóztatottak száma 1506 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében két határsértőt fogtak el, ellenük idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 30 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Szegeden is jártak

A police.hu cikke szerint a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei az osztrák rendőrökkel együttműködve vasárnap este és hétfő reggel között nagyobb csoportokban 23 illegális migránst tartóztattak fel Szeged, Mórahalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Török embercsempészt fogtak Ásotthalomnál

A rendőrség tájékoztatása szerint hétfő reggel 4 óra magasságában Ásotthalom külterületén ellenőriztek egy osztrák honosságú Peugeot 308 típusú személygépjárművet, amit egy török állampolgár vezetett. A járműben rajta kívül az egyenruhások további két, magukat afgánnak valló férfit találtak, akik személyazonosságuk mellett jogszerű magyarországi tartózkodásukat sem tudták igazolni. A sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Kiemelt képünk archív!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.