Közélet

Megkezdődött a Holt-Tisza rehabilitációja

Megkezdődött a Holt-Tisza rehabilitációja

2022. március 9., szerda
Megkezdődött a Holt-Tisza rehabilitációja

8 év előkészületet követően megkezdődhet a Holt-Tisza rehabillitációját jelentő beruházás. A beruházás megvalósulását a rengeteg munka mellett számos lakossági megkeresés előzte meg. A munkálatok 2023 decemberében fejeződhetnek be.

Nógrádi Tibor egykori önkormányzati képviselő immáron civilként a beruházásról szóló sajtótájékoztatón azt mondta, 2014-ben a klebersbergtelepiek első számú programjaként hirdették meg a Holt-Tisza rehabilitációját. A mai nappal - március 9-cel pedig a tényleges fizikai munkálatok is megkezdődtek.

Mihálffy Béla, a Csongrád-Csanád megye 2-es számú választókörzet fideszes országgyűlési képviselőjelöltje a továbbiakban a kivitelezés ütemezését ismertette. Mint mondta, örömteli szakaszához érkezett a Holt-Tisza rehabilitációja, mivel elindult a kivitelezés. Ennek első lépéseként rendbe teszik a holtágat, majd két hónap múlva a kármentesítést, ezzel együtt pedig az iszaptalanítást kezdik el. Ha minden a tervek szerint alakul, a Szentmihályon és környékén lakók 2023 végére kaphatják vissza ,,teljes szépségében" a Holt-Tiszát. Mihállfy abban bízik, hogy a helyi összefogás - a helyiektől kezdve a kormányon át - eredménye gyümölcsöző lesz.

Kiemelte, hogy a rehabilitált Holt-Tisza víztározásra is alkalmas lesz árvizek idején, valamint a Homokhátság víziszaptalanodásában is nagy segítséget tud majd nyújtani, így a homokhátsági öntözések is megvalósulhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.