Kiválasztották a Chicago női főszereplőjét

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Öt órán át, mintegy 150 jelentkező meghallgatásával választották ki a Szegedi Szabadtéri Játékok 2022-es bemutatójának, a Chicagonak a női főszereplőjét.

A castingot Budapesten tartották, ahol Béres Attila rendező, Silló István karmester és Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója hallgatta meg a jelentkezőket Roxie Hart szerepére. Közel 150, 18 és 40 év közötti női színész pályázott a főszerepre, akik közül az előzetes kiválasztási folyamat során mintegy 30 színésznőt hívtak be a fővárosi meghallgatásra. A jelentkezők a musical dalaival és egy szabadon választott darabbal mutathatták meg rátermettségüket.

A Szabadtérin idén először színre kerülő, világsikerű musical története kíméletlen pontossággal mutatja be a folyamatot, ahogyan az igazság helyét átveszi a média által manipulált közvélemény, a megérdemelt hírnév helyét pedig a mesterségesen felépített celeb-lét, a 15 perc hírnév keserű tragikomédiája. Egyik főhőse Roxie Hart: egy kis táncosnő egy kétes hírű lebujban. Férje egyszerű, reggeltől estig a műhelyben robotoló autószerelő. Roxie hírnévről álmodozik, a nagy kiugrásról. Miután egy részeg éjszakán hirtelen felindulásból lelövi szeretőjét, és börtönbe kerül, álma váratlanul valóra válik: a gyilkosságnak köszönhetően azonnal az újságok címlapján találja magát.

A színvonalas mezőnyből  Czakó Juliannára esett az alkotók választása, így a Szabadtéri Játékok felkérésére ő játszhatja el a Dóm téren Roxie szerepét. A színművész számos műfajban bizonyította már tehetségét, az elmúlt években többek közt olyan musicalek főszerepeiben láthatta a közönség, mint a My Fair Lady, a Kabaré vagy a Producerek.

Czakó Julianna, a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja

Czakó Julianna 1987. december  9-én született Győrben. Junior Prima-díjas magyar színésznő, a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja. A Győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban érettségizett, mellette a Győri Nemzeti Színház stúdiójának növendéke is volt. Főiskolai tanulmányait a Kaposvári Egyetemen, Rusznyák Gábor osztályában végezte el. Már a főiskola idején először Kaposváron, majd 2013-ban Miskolcon lett a társulat tagja, de Budapesten is kapott szerepeket.

Borítókép forrása: Szabó Luca
A művésznőről készült fotó forrása: Éder Vera

Előző sztori

15 éve nem volt ilyen drága a kenyér, mint most

Következő sztori

Kiskorúaknak árult drogot egy férfi Szegeden