Sport

Jótékonysági mérkőzés: a Fradi érkezik ma a Szent Gellért Fórumba!

Jótékonysági mérkőzés: a Fradi érkezik ma a Szent Gellért Fórumba!

2022. március 26., szombat
Jótékonysági mérkőzés: a Fradi érkezik ma a Szent Gellért Fórumba!

Ma 15 óra 30 perctől jótékonysági mérkőzést játszik a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a magyar rekordbajnok Ferencvárossal a szegedi Szent Gellért Fórumban.

Soha nem látott mértékű jótékonysági akcióval segíti Magyarország az ukrajnai háború elől menekülőket. Ahogy az ország minden megyéjében, úgy Csongrád-Csanádban is több helyen  biztosítanak menedéket az ukrajnai háború elől menekülőknek. A szegedi labdarúgócsapat is ennek apropóján játszik felkészülési, és egyben jótékonysági mérkőzést a Ferencvárossal.

A rekord magyar bajnok, bajnoki címvédő zöld-fehérek és az NB II-ben dobogón álló szegedi csapat garantáltan színvonalas mérkőzést játszik ma.

Dragan Vukmir, a szegediek vezetőedzője úgy nyilatkozott, hogy minden adott ahhoz, hogy egy közönségszórakoztató felkészülési meccset játszanak

„A legjobb magyar csapat jön hozzánk a Szent Gellért Fórumba, minden adott ahhoz, hogy egy közönségszórakoztató felkészülési meccset játsszunk. A Magyar kupában a második legjobb magyar csapattal, a Fehérvárral játszhattunk, az ilyen kaliberű együttesek ellen lehet igazán felmérni, hogy hol tartunk valójában. A bajnokságból még kilenc forduló hátra van, ráadásul a java még csak most jön, a Fradi elleni meccs azt a célt is szolgálja, hogy felkészüljünk az előttünk álló rangadókra. Mindenki lehetőséget kap majd, remélem sokan kilátogatnak majd a Fórumba!”

-fogalmazott Dragan Vukmir.

Egy belépő megvásárlása is óriási segítség most

A kárpátaljai Nagybégányban született csapatunk támadója Gajdos Zsolt, az elmúlt egy hónapban családjáért és barátaiért aggódott. Mint mondja: egyelőre nincs háború Kárpátalján, de törékeny a béke, így minden segítségre szükség van.

Neked is volt egy jótékonysági kezdeményezésed, amit már célba is juttattál, ez is jól példázza az összefogást, ami az első pillanattól kezdve jellemzi a segítségnyújtást. - Hálás vagyok, hogy a csapat és a szurkolók is első szóra segítettek. Nem volt egyszerű átjutni a határon, de végül sikerült és így több mint nyolcvan családnak tudtunk segíteni ebből az adományból. Jó helyre kerültek és komoly segítséget jelentett mindenkinek, ami megnyugtató volt és nagyon örültem neki. Nem lehet elégszer elmondani, mennyire köszönöm a segítséget. De nem szabad elfelejteni, hogy Magyarország rendkívüli segítséget nyújt a háborúban érintetteknek az élet minden területén. Nagyon sok ukrán csodálkozik azon, hogy mennyi segítséget kap Magyarországtól, sokan nem gondolták volna, hogy ennyire segítőkészek. Le a kalappal tényleg mindenki előtt. - Klubunk a Ferencváros elleni barátságos mérkőzés megrendezésével nyújt segítséget. A teljes bevételt a háború elől elmenekülők ellátására juttatja el. Fontos, hogy minél többen legyenek a lelátón. ­ Talán mindenki átérzi, hogy most akár egy belépő megvásárlásával is megkönnyítheti olyan emberek életét, akiknek egyik pillanatról a másikra tűnt el mindenük, amit egész életükben felépítettek, el kellett hagyniuk otthonukat. Itt, ebben a helyzetben egy belépő is olyan sokat jelent, mint egy kamionnyi segélyszállítmány, így tényleg arra buzdítok mindenkit, hogy minél többen jöjjenek, egy jó mérkőzést láthatnak és ezzel még segíthetnek is.

Érdemes időben érkezni a stadionba, ugyanis Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész Molnár Levente operaénekessel közösen előadja a Himnuszt és a Bánk bán című operából a „Hazám Hazám” című áriát. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.