Krimi

Éveken át bántalmazta és molesztálta értelmi sérült lányát a szegedi férfi, 8 évre ítélték

Éveken át bántalmazta és molesztálta értelmi sérült lányát a szegedi férfi, 8 évre ítélték

2022. március 7., hétfő
Éveken át bántalmazta és molesztálta értelmi sérült lányát a szegedi férfi, 8 évre ítélték

Megdöbbentő esetről számol be a Szegedi Fellebviteli Főügyészség hétfői közleménye, amely szerint 8 év fegyházbüntetésre ítéltek egy szegedi férfit, aki bántalmazta és szexuálisan molesztálta a lányát. Az ügyészség súlyosbítást kért ellene.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség 2019 novemberében emelt vádat egy középkorú, szegedi férfival szemben. Az elkövető éveken keresztül, havi rendszerességgel bántalmazta és szidta a lányát, aki enyhe fokú értelmi fogyatékosságban szenved.

Az apa továbbá a lányát - annak 13 éves korától - mintegy másfél éven keresztül éjszakánként szexuálisan molesztálta.

A Szegedi Törvényszék a vádlottat bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében. A bíróság a férfit 8 év fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra és bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől végleges hatályú eltiltásra ítélte, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosabb szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabásáért, a vádlott és védője felmentésért, illetőleg enyhítéséért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szegedi Ítélőtáblához továbbított indítványában az ügyészi fellebbezést fenntartva a szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás tartamának súlyosítását indítványozta. A vádlott továbbra is letartóztatásban van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.