Bővül a mezőőrség létszáma Mórahalmon

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A fokozódó migrációs helyzet miatt megnövelik a a rendőrök és a polgárőrség után a mezőőrség létszámát országosan, így Mórahalmon is. Ezt Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere és Mihálffy Béla, a megye 2-es számú választókerületének képviselő-jelöltje jelentették be a Mórahalmi Városháza előtt megtartott sajtótájékoztatón.

Bemutatták a helyi mezőőrség új tagjait, akik a rendőrség és a polgárőrség mellett fognak szolgálatot teljesíteni. A polgárőrség több mint 25 ezer munkaóráját kiegészítendő a mezőőrség eddigi 2 tagját további 5-en egészítik ki.

Nógrádi szerint olyan szolgálatot fognak tudni teljesíteni, melynek eredményeképpen a helyi gazdák, a termelési eszközök, a termények és az itt élők vagyona biztonságban lesz.

A 170 millió forintos támogatásban a határtérség 20 km-es körzetében bővített Mórahalom a mezőőrségét.

Mihálffy a helyzetet úgy értékelte, hogy a migrációs nyomás – tapasztalatai szerint is – a déli határon fokozódik. Megjegyezte, hogy a kirobbant orosz-ukrán konfliktus miatt több rendőrt és határőrt át kellett irányítani, hogy az ukrán határon végezzék feladatukat. Ezért szerinte különösen fontos volt megerősíteni a mezőőri szolgálatot. ,,Először a mélységből lettek idevezényelve polgárőrök, de fontos, hogy ne csak társadalmi munkában, hanem fizetetten is érkezzenek járőrözni tudó mezőőrök.” A képviselő bízik benne, hogy az itt élők és a Homokhátság számára érezhető lesz az ő jelenlétük, ehhez a munkához pedig sok szerencsét és jó egészséget kívánt nekik.

Mórahalom a mezőőrség felszerelésére mintegy 75 millió forintos támogatást kapott. Február 10. és március 20. között a mélységből közel 2700 polgárőr jelent meg, akik közel 26 ezer órában végeztek szolgálatot.

Előző sztori

Középiskolások kóstolhattak bele az egyetemi életbe

Következő sztori

Célegyenesbe fordult Magyar Kinga felkészülése