Politika

Bővül a mezőőrség létszáma Mórahalmon

Bővül a mezőőrség létszáma Mórahalmon

2022. március 29., kedd
Bővül a mezőőrség létszáma Mórahalmon

A fokozódó migrációs helyzet miatt megnövelik a a rendőrök és a polgárőrség után a mezőőrség létszámát országosan, így Mórahalmon is. Ezt Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere és Mihálffy Béla, a megye 2-es számú választókerületének képviselő-jelöltje jelentették be a Mórahalmi Városháza előtt megtartott sajtótájékoztatón.

Bemutatták a helyi mezőőrség új tagjait, akik a rendőrség és a polgárőrség mellett fognak szolgálatot teljesíteni. A polgárőrség több mint 25 ezer munkaóráját kiegészítendő a mezőőrség eddigi 2 tagját további 5-en egészítik ki.

Nógrádi szerint olyan szolgálatot fognak tudni teljesíteni, melynek eredményeképpen a helyi gazdák, a termelési eszközök, a termények és az itt élők vagyona biztonságban lesz.

A 170 millió forintos támogatásban a határtérség 20 km-es körzetében bővített Mórahalom a mezőőrségét.

Mihálffy a helyzetet úgy értékelte, hogy a migrációs nyomás - tapasztalatai szerint is - a déli határon fokozódik. Megjegyezte, hogy a kirobbant orosz-ukrán konfliktus miatt több rendőrt és határőrt át kellett irányítani, hogy az ukrán határon végezzék feladatukat. Ezért szerinte különösen fontos volt megerősíteni a mezőőri szolgálatot. ,,Először a mélységből lettek idevezényelve polgárőrök, de fontos, hogy ne csak társadalmi munkában, hanem fizetetten is érkezzenek járőrözni tudó mezőőrök." A képviselő bízik benne, hogy az itt élők és a Homokhátság számára érezhető lesz az ő jelenlétük, ehhez a munkához pedig sok szerencsét és jó egészséget kívánt nekik.

Mórahalom a mezőőrség felszerelésére mintegy 75 millió forintos támogatást kapott. Február 10. és március 20. között a mélységből közel 2700 polgárőr jelent meg, akik közel 26 ezer órában végeztek szolgálatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.