Baby boom a muflonoknál

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb jövevényekkel gazdagodott a szegedi Vadaspark. Ezúttal a muflonoknál születtek kicsinyek, ez idáig hét kicsi muflon bárány látta meg a napvilágot.

A muflon nem őshonos a Kárpát-medencében, eredetileg a Közel-Keletről származik, ahol háziasították belőle a házijuhot kb. 10 ezer éve, de vad formái élnek a Földközi-tenger szigetein, így Korzikán és Szardínián is. Magyarországon vadászati célból honosították meg a XIX. század közepén, főleg a középhegységeinkben élnek. A muflon kosát egyből fel lehet ismerni impozáns, ívelt szarváról, amely elsősorban az egymás elleni párviadalokban jut szerephez a párzási időszakban. A Szegedi Vadasparkban 2015 óta látható a faj, az akkor épült barna medve bemutató közelében kialakított patás kifutók egyikében. Hamar szaporodni kezdtek, azóta évről évre több bárány is születik, amelyek később, az év vége felé más állatkertekbe, vadasparkokba kerülnek.

Szegedi Vadaspark

Előző sztori

Nem akarta beteg édesapját gondozni, ezért majdnem megfojtotta

Következő sztori

Bombariadó miatt kiürítették az ország több bevásárlóközpontját