Közösség

Apa és fia vállalták az önkéntes szolgálatot a megyei zászlóaljnál

Apa és fia vállalták az önkéntes szolgálatot a megyei zászlóaljnál

2022. március 2., szerda
Apa és fia vállalták az önkéntes szolgálatot a megyei zászlóaljnál

Először fordult elő, hogy egy apa-fia páros vállalta el önkéntes tartalékosként a haza szolgálatát.

Orosz Márk a koszovói missziós állomány tartalékos szakaszvezetője, míg apja, Orosz Gábor a közelmúltban végzett az alapkiképzéssel Tiszaszigeten. Utóbbi alkalmából készült velük egy interjú a Honvédelem honlapján.

A páros szavaiból kiderül, hogy Márk tavaly áprilisban végzett az alapkiképzésével. Különböző kihívásokat jelentő pályát keresett és elmondása szerint ebben a tekintetben a honvédségi pálya volt a legkézenfekvőbb.

A Platinum Wolf 21 nevű nemzetközi gyakorlaton részt vett tartalékos állománynak is része volt. Márk elmondása szerint itt az életében meghatározó szerepet betöltő bajtársakkal találkozott, és motiválta, hogy a gyakorlaton tartalékosként bizonyíthat a szövetséges nemzetek katonáinak kooperációjában.

A tartalékos szerint emberileg többek lennének a kortársai attól, hogy tartalékosnak mennek, tapasztalataik és élmenyeik a civil életben is kifizetődnének.

Az apa egy súlyosabb sportsérülés miatt nem lehetett sorkatona, de mivel azóta teljesen felépült, a tartalékos szolgálat mellett döntött. Külön öröm ebben, hogy a fiával együtt lehet részese a honvédségi életnek, amelyre rendkívül büszke. Orosz Gábor szabadidejében ultra marathon futóként is eredményesen teljesít, 2017-ben 7. lett az Országos Bajnokságon. Elmondása szerint mindenképp szeretne részt vállalni a déli határszakasz védelmében.

(Borítókép forrása: honvedelem.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.