Közösség

A MÁV-Volán-csoport járművein sem kell maszkot viselni hétfőtől

A MÁV-Volán-csoport járművein sem kell maszkot viselni hétfőtől

2022. március 5., szombat
A MÁV-Volán-csoport járművein sem kell maszkot viselni hétfőtől

Március 7-től megszűnik az általános maszkhordási kötelezettség Magyarországon. Hétfőtől már a közlekedési járműveken, az állomásokon és megállóhelyeken sem kötelező az orr és a száj maszkkal történő eltakarása - írja a MÁV-Volán-csoport közleményében.

A MÁV-Volán-csoport – eddigi gyakorlatának megfelelően – a hatályos járványügyi intézkedésekkel összhangban jár el. A kormány döntésének értelmében március 7-től nem kötelező maszkot viselni a közösségi közlekedési járműveken, illetve a nyitott és zárt állomásokon, megállóhelyeken sem.

A közlekedési társaság a továbbiakban is széles körben biztosítja a kényelmes és gyakran kedvezményes elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket. A társaság azt kéri, változatlanul vigyázzunk egymásra, a lázzal vagy meghűléses tünetekkel küzdő betegek lehetőség szerint maradjanak otthon, ne vegyék igénybe a vonatokat és buszokat.

Mint írják, a maszkhasználat senki számára nem tiltott a továbbiakban sem, ezután is igény szerint hordható bárhol.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.