A kormány felszámolná az illegálisan lerakott hulladékot

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az illegálisan lerakott hulladék felszámolásának fontosságát hangsúlyozta az innovációs és technológiai miniszter a Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki együtt a természetet! elnevezésű akció kezdőnapján, hétfőn Budapesten.

Palkovics László a hétfőtől, az erdők világnapjától április 22-ig, a Föld napjáig tartó kezdeményezésről szólva felidézte: a kormányzat 2019-ben hirdette meg a magyar klímavédelmi akciótervet, amelynek egyik elemeként az illegálisan lerakott hulladékot szeretnék felszámolni. Felmérésük szerint a leggyakrabban lomb, háztartási vegyes hulladék, építési törmelék, valamint zöldhulladék kerül ki a zöldterületekre – ismertette.

A miniszter kiemelte, hogy idén is folytatják azt a tavaly indított, 13 milliárd forintos támogatási programot, amely az önkormányzatok számára biztosít forrást hulladéklerakók létesítéséhez.

Emlékeztetett arra is, hogy 2035-ig a kommunális hulladék 65 százalékát anyagában kell újrahasznosítani, ezért motivációs rendszert kell arra kitalálni, hogy ez a hulladék szelektáltan kerüljön vissza a körforgásba.

MTI

Előző sztori

Megloptak egy idős nőt Szegeden

Következő sztori

Ismét sztárparádé lesz a Deja Vu fesztiválon