Egyetem

A bölcsészkar is állást foglalt az orosz-ukrán helyzetről

A bölcsészkar is állást foglalt az orosz-ukrán helyzetről

2022. március 2., szerda
A bölcsészkar is állást foglalt az orosz-ukrán helyzetről

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának közösségi oldalán és holnapján megjelent közlemény szerint a kar elítéli Oroszország agresszív fellépését.

,,A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara vezetése és tudományos közössége elítéli Oroszországnak a független Ukrajna elleni agresszióját."

írja a Kar közleményében.

Mint írják, a kar több közös oktatási és tudományos projektet folytat ukrán és orosz kollégákkal és egyetemekkel, meglátásuk szerint pedig ,,a béke akarása és a háború befejezése az egyetlen elfogadható alapállás." A kar az egyetem egykori rektorát és Nobel-díjas kutatóját, Szent-Györgyi Albertet is idézi:

,,A béke kérdése nem politikusok ügye; ez olyan feladat, mely mindannyiunkra hárul, akiket foglalkoztat gyermekeink és az emberiség jövője.”

A kar hozzáteszi, ,,csak békében lehetséges az emberi prosperitás, csak békében szavatolható az emberi méltóság és csak békében végezhető mindaz a tudományos munka, amely az emberi együttélés biztosításában nélkülözhetetlen."

Az egyetemi kar állásfoglalásával - mely oroszul és ukránul is olvasható - Európa és a világ valamennyi tudományos testületének álláspontjához kíván csatlakozni, továbbá együttérzését fejezi ki a háború áldozatai iránt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.