Sport

Újabb győzelmével már negyedik a Szeged-Csanád GA

Újabb győzelmével már negyedik a Szeged-Csanád GA

2022. február 13., vasárnap
Újabb győzelmével már negyedik a Szeged-Csanád GA

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia Horváth Krisztofer és Gajdos Zsolt góljaival hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a Dorogi FC-t a Szent Gellért Fórumban a Merkantil Bank Liga 23. fordulójában.

Nyolc nap leforgása alatt már a harmadik meccsünket vívták a kék-feketék, ezúttal a masszív védelméről és veszélyes kontratámadásairól híres Dorog látogatott a Szent Gellért Fórumba. 

Dragan Vukmir három helyen változtatott a szerdai, Fehérvár elleni kupamérkőzéshez képest: a kapuban Molnár váltotta Takácsot, Gréczi helyett Dobos, Kóródi helyett Haruna rohamozhatott az ellenfél kapuja felé.

Rögtön az első lehetőségét gólra váltotta a vendég együttes: több alkalommal is felszabadíthattak volna Simon Ádámék, de nem tették, Girsik pedig élt a kínálkozó lehetőséggel és tizenhét méterről a keresztléc érintésével hatalmas gólt lőtt. 

Picivel több, mint félóra telt el a meccsből, amikor hasonlóan szép góllal egyenlített a házigazda. Egy bedobást követően Horváth tanárian vette maga elé a labdát, majd szinte nullszögből a kapufa segítségével a hálóba bombázott, Mursitsnak esélye sem volt.

A fordulást követően Gajdos veszélyeztetett először, ám a bal alsóba tartó fejesét bravúrral hárította a kapus. A 69. percben azonban már Mursits is tehetetlen volt: Ódor jobboldalról középre fejelt labdáját Gajdos a hosszú sarokba stukkolta, ezzel átvette a vezetést a Szeged. 

A hátralévő bő húsz percben már nem született több gól, így hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a Dorog csapatát a Szeged-Csanád GA. Dragan Vukmir csapata újabb győzelmének köszönhetően a negyedik helyről várhatja a jövő heti, Tiszakécske elleni idegenbeli összecsapást. 

Merkantil Bank Liga, 23. forduló
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Dorogi FC 2–1 (1-1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 700 néző. Vezette: Szilágyi Sándor (Máyer, Kiss B.).
Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári – Simon Á. (Farkas A., 25.), Kovács M. – Dobos Á. (Gréczi, 70.), Horváth K., Gajdos (Kóródi, 70.) – Haruna (Germán, 86.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Dorogi FC: Mursits – Kárász (Nyíri, 73.), Dlusztus A., Izing, Papp M. – Szerencsi (Rácz, 80.), Tóth B. (Lőrincz, 80.), Barna G. (Hajdú R., 62.) – Oldal, Girsik (Vígh, 80.), Szedlár. Vezetőedző: Fenyvesi Szabolcs.
Gól: Horváth K. (32.), Gajdos (79.), ill. Girsik (8.).

Dragan Vukmir: – Nyolc nap alatt ez volt a harmadik meccsünk, így tompán kezdtünk. Ezt az ellenfél meg is büntette, az első lövésükből gól született. Türelmesek voltunk, felvettük a ritmust, és a második félidőben talán frissességünknek köszönhetően megfordítottuk a meccset. Nagy dolog, hogy hátrányból felállva győztünk a masszív Dorog ellen.

Fotó: Karnok Csaba/ Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.