Sport

Szeged-Csanád GA: pontosztozkodás az első tavaszi rangadón

Szeged-Csanád GA: pontosztozkodás az első tavaszi rangadón

2022. február 28., hétfő
Szeged-Csanád GA: pontosztozkodás az első tavaszi rangadón

Nem bírt egymással a Szeged-Csanád Grosics Akadémia és a Szombathelyi Haladás a Merkantil Bank Liga 25. fordulójában, a Szent Gellért Fórumban. A vendégek Tóth Milán góljával sokáig vezettek, Horváth Krisztofer büntetőből szerzett góljával végül egy pontot itthon tartottak a kék-feketék.

Ahogy arra előzetesen számítani lehetett, komoly taktikai csatával és türelmes labdajáratásokkal telt a mérkőzés eleje. A szegediek több alkalommal is a védelem mögé kerültek a széleken, de a beadások nem voltak kellően hatékonyak.

A 28. percben talpra ugrott a közönség, amikor Bencze középre ívelt szabadrúgását Pejovics a kapuba bólintotta. Korai volt az öröm: a szegedi hátvéd lesen helyezkedett. Talán még a meg nem adott gólon bosszankodtak a hazaiak, amikor jött az újabb hideg zuhany: egy perccel később az első lehetőségét gólra váltotta a Haladás. Stieber szép szólója után Tóth Milán a blokkolni igyekvő védők között megtalálta az utat Molnár-Farkas kapujába. Az addig mezőnyfölényben játszó hazaiakat szemlátomást megfogta a hirtelen jött gól.

A fordulást követően sem változott a játék képe. Jóval többet birtokolta a labdát a Szeged, de igazán jó lövőhelyzetig csak egyszer jutott el a csapat, miután Horváth és Kóródi összjátéka végén előbbi nagy védésre késztette Rózsa kapust. Negyedórával a vége előtt lezárhatta volna a meccset a Haladás, de Lencse a jobbnál is jobb helyzetet akart teremteni, végül ballal a kapu mellé tekert.

A kihagyott helyzet megbosszulta magát: egy látszólag teljesen veszélytelen szituációban a vendégek újonca, Simut Lucas a tizenhatoson belül felrúgta a labdáért igyekvő Gajdost, a játékvezető habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Horváth Krisztofer higgadtan a jobb alsóba gurította, Rózsa mozdulni sem tudott.

A hajrára megélénkült a mérkőzés, a szegediek az egyenlítő góltól felbátorodva mentek előre a három pontért, a Haladás pedig veszélyes kontrákkal dönthette volna el maga javára a meccset. A slusszpoén szerencsére elmaradt: a rendes játékidő legvégén Lencse hozta ajtó-ablak ziccerbe Tóth Milánt aki túl nagy gólt akart lőni, de így csak a keresztlécet találta el.

A mérkőzésen jóval többet dominált a Szeged, de igazán nagy helyzetek a Haladás előtt adódtak, így összességében igazságos döntetlen született. A Szeged-Csanád GA továbbra is a tabella harmadik helyén áll. Dragan Vukmir tanítványai legközelebb március 6-án, vasárnap a Szentlőrinc ellen gyarapíthatják pontjaik számát.

Merkantil Bank Liga, 25. forduló
Szeged–Csanád GA – Szombathelyi Haladás 1–1 (0–1)
Szeged, 
Szent Gellért Fórum, 2200 néző. Vezette: Takács Tamás (Rózsa Dávid, Ring Kevin)
Szeged–Csanád GA: Molnár F. – Kővári, Temesvári, Pejovics, Bencze M. – Farkas A., Kovács M. – Csoboth (Dobos Á., 68.), Horváth K., Kóródi (Haruna, 68.) – Gajdos (Gréczi, 84.). Megbízott vezetőedző: Andorka Péter
Haladás Rózsa – Simut, Guzmics, Bosnjak, Tarján – Tóth M. (Monori, 90.), Csilus T., Holdampf, Stieber A. (Szekér, 61.), Szíjjártó (Horváth R., 73.) – Lencse L. Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerzők: Horváth K. (79. – 11-esből), ill. Tóth M. (29.)

Andorka Péter: – Nagyon jó mérkőzés volt. Rengeteg energiát tettünk bele, de az első félidőben könnyű gólt kaptunk. Visszajöttünk a meccsbe, meg is nyerhettük volna, és csalódottak vagyunk az iksz miatt, még ha nem is játszottunk olyan jól, mint az előző meccseken.

Németh Szabolcs: – Büszke vagyok a csapatra, ezen a sportszerű meccsen szívvel-lélekkel küzdöttek a játékosok. Megérdemelten vittük el a pontot, bár a kapufánál balszerencsénk volt, és ennél nagyobb százalékban szoktunk labdát birtokolni. Annyit játszottunk, amennyit az ellenfél engedett.Több fiatal is lehetőséget kapott, az idősebbek pedig hajtották őket, igazi csapatként egymásért küzdöttek a labdarúgóim.

Kiemelt kép: Délmagyar/Frank Yvette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.