Hírzóna

Órák kérdése, és megérkezhetnek a magyar határátkelőkhöz a Belső-Ukrajnából menekülők

Órák kérdése, és megérkezhetnek a magyar határátkelőkhöz a Belső-Ukrajnából menekülők

2022. február 24., csütörtök
Órák kérdése, és megérkezhetnek a magyar határátkelőkhöz a Belső-Ukrajnából menekülők

A közmédia tudósítója a záhonyi határátkelőről bejelentkezve azt mondta, a rendőrség tájékoztatása szerint több órát is várakozniuk kell a Magyarország irányába érkezőknek, de a nagyobb magyar határátkelőhelyeken egyelőre ez nem látható.

Ennek oka, hogy a torlódás az ukrán oldalon jelentkezik, az pedig több száz méterre van a magyarországi határátkelőhelytől. Ha az ukrán oldalon feltorlódik a kocsisor, abból itt sokat nem lehet érezni - mondta, hozzátéve, az ukrán hatóság "csöpögtetve" engedi át az autósokat.

A tudósító szerint Kijevből több mint tíz óra az út a magyar határig, ezért úgy kell számolni, hogy később lehet majd a érezni a tömeget az ukrán-magyar határon.

Sajtóhírek szerint rakétatámadás ért két nem olyan távoli nagyvárost, Ivano-Frankivszkot, ami 250 kilométerre van Nyíregyházától és Lemberget (Lvivet), ami 350 kilométerre van. A tudósító szerint nem feltétlenül indít el menekültáradatot a támadás, "de benne van a pakliban".

A police.hu adatai szerint a barabási, a beregsurányi, a lónyai határátkelőhelyeken a belépő személyforgalomban egy óra a várakozási idő, Tiszabecsen két óra, Záhonynál pedig a belépő személy- és autóbuszos forgalomban egy-egy órát kell várni az átkelésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.