Politika

Nagyon bízik a magyar államban a vagyonnyilatkozata alapján Mihálik Edvin

Nagyon bízik a magyar államban a vagyonnyilatkozata alapján Mihálik Edvin

2022. február 3., csütörtök
Nagyon bízik a magyar államban a vagyonnyilatkozata alapján Mihálik Edvin

Ahogy minden politikusnak, úgy Mihálik Edvin zöldtanácsnoknak is nyilvánosságra került a 2022-es vagyonnyilatkozata. Csakhogy van rajta némi érdekesség.

A tavalyihoz hasonlóan idén is feltűnt a képviselő vagyonnyilatkozatában annak közel 2 ezer négyzetméteres csanádapácai telke, melyet 2010-ben ajándékozás útján kapott meg. Egy évvel ezelőtt pedig 5,6 millió forintot fektetett állampapírba. Ez az összeg azóta 6 millió 50 ezerre duzzadt, így pedig úgy néz ki, nagyon bízik a magyar államban. 600 ezer forint számlakövetelése van jelenleg.

Azonban tavalyhoz képest a közel 500 ezer forintos tanácsnoki fizetése eltűnt a nyilatkozatból, mindössze a FEB tagként betöltött tevékenysége és az azzal járó bruttó 56 ezer forintos jövedelem található meg benne.

Megkérdeztük a képviselőt, hová tűnt ez a tétel egy év alatt, aki röviden azt válaszolta: önkormányzati képviselőként részesül tiszteletdíjban tanácsnokként is, amit nem kell feltüntetnie a vagyonnyilatkozatában.

"A tanácsnok ugyanis, szemben az alpolgármesterekkel, nem munkavállaló a szegedi önkormányzatban" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.