Gazdaság

Mától kézbesítik a családoknak az adóvisszatérítés összegét

Mától kézbesítik a családoknak az adóvisszatérítés összegét

2022. február 2., szerda
Mától kézbesítik a családoknak az adóvisszatérítés összegét

A Magyar Posta Zrt. február 2-án megkezdte a postára érkező családi adó-visszatérítések kifizetését - tájékoztatott szerdai közleményében a társaság.

A készpénzes kifizetésben azok a családok részesülnek, amelyek a családi pótlékot postai kézbesítéssel kapják, illetve azok, amelyek 2021 december 31-ig nyilatkozatban jelezték az adóhatóságnak, hogy postai kézbesítést kérnek.

A Magyar Posta február 2-4. között országszerte várhatóan mintegy 161 ezer címre kézbesíti az adóvisszatérítés összegét. A kézbesítők ezekben a napokban utalványon viszik a családok számára a kiutalt összeget, a háznál kézbesítés maximum 200 ezer forintig lehetséges.

Ha valaki nagyobb összegű kifizetésben részesül, akkor a postás egy értesítőt hagy hátra, amelyen szerepel, hogy melyik postán tudja felvenni az összeget.  

A családi adóvisszatérítés kifizetése miatt a posták felkészültek a forgalomnövekedésre. A nagyobb forgalmú postákon külön ügyfélpultot jelöltek ki, ahol a kifizetések megtörténhetnek.

via MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.