Letépte a szél a Szegedi Csillagvizsgáló kupolájának tetejét

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Személyi sérülés nem történt.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, hatalmas károkat okozott az egész országban, így Szegeden és környékén is a Malik viharciklon által okozott orkánerejű szél.

A vasárnapi extrém szélvihar nem csak megráncigálta, de szabályosan le is tépte a Szegedi Csillagvizsgáló kupolájának tetejét – közölte az intézmény a Facebook-oldalán. Mint írják, senki sem volt a közelben, így személyi sérülés nem történt és szerencsés módon a tetőszerkezeten kívül minden más épségben maradt.

“A Magyar Csillagászati Egyesület Szegedi Csoportjának lelkes tagjai szerencsére gyorsan a segítségünkre siettek, és egy ideiglenes fólia-megoldással elejét vették a közvetlen beázásveszélynek – fáradozásaikat ezúton is köszönjük! A továbbiakban megpróbálunk találni egy áthidaló megoldást, hogy akár már az új tetőszerkezet elkészülte előtt is belevághassunk a márciusi nyitvatartásokba és a 40-es régóta esedékes felújításába.” – fogalmaznak a bejegyzésben.

Jön az újabb vihar

Megírtuk, hogy alig telt el két nap a Malik viharciklon tombolása óta, amely igencsak sok feladattal látta el a katasztrófavédelem embereit. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szerdán újra viharos erejű széllökések tépázhatják meg az hazánk nagy részét.

A VÁRT LEGERŐSEBB SZÉLLÖKÉSEK MEGHALADHATJÁK A 70 KM/H-T.

Fotó: Szegedi Csillagvizsgáló

Előző sztori

Chovanecz Kata: Mihálik Edvinnek nincs önálló politikai akarata

Következő sztori

Előbújtak a Szegedi Vadaspark medvéi