Közélet

Letépte a szél a Szegedi Csillagvizsgáló kupolájának tetejét

Letépte a szél a Szegedi Csillagvizsgáló kupolájának tetejét

2022. február 2., szerda
Letépte a szél a Szegedi Csillagvizsgáló kupolájának tetejét

Személyi sérülés nem történt.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, hatalmas károkat okozott az egész országban, így Szegeden és környékén is a Malik viharciklon által okozott orkánerejű szél.

https://szegedma.hu/2022/01/letarolta-az-orszagot-az-extrem-szelvihar?fbclid=IwAR1Tzs1X5QDjKAwGG6AyrtuEgp3fsAoq68zTS1hUURVkS-lhe1PTPvql2iw

A vasárnapi extrém szélvihar nem csak megráncigálta, de szabályosan le is tépte a Szegedi Csillagvizsgáló kupolájának tetejét – közölte az intézmény a Facebook-oldalán. Mint írják, senki sem volt a közelben, így személyi sérülés nem történt és szerencsés módon a tetőszerkezeten kívül minden más épségben maradt.

"A Magyar Csillagászati Egyesület Szegedi Csoportjának lelkes tagjai szerencsére gyorsan a segítségünkre siettek, és egy ideiglenes fólia-megoldással elejét vették a közvetlen beázásveszélynek – fáradozásaikat ezúton is köszönjük! A továbbiakban megpróbálunk találni egy áthidaló megoldást, hogy akár már az új tetőszerkezet elkészülte előtt is belevághassunk a márciusi nyitvatartásokba és a 40-es régóta esedékes felújításába." – fogalmaznak a bejegyzésben.

Jön az újabb vihar

Megírtuk, hogy alig telt el két nap a Malik viharciklon tombolása óta, amely igencsak sok feladattal látta el a katasztrófavédelem embereit. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szerdán újra viharos erejű széllökések tépázhatják meg az hazánk nagy részét.

A VÁRT LEGERŐSEBB SZÉLLÖKÉSEK MEGHALADHATJÁK A 70 KM/H-T.

https://szegedma.hu/2022/02/visszater-a-szel-szegedre-riasztast-adtak-ki-a-megyenkre?fbclid=IwAR18edHIM0UwpJhUtJkjZTpQJ_RK_vUMoLBLcXVPjeoY9pmWeT8QMrCVSsM

Fotó: Szegedi Csillagvizsgáló

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.