Sport

Éremesélyesek a szegedi gyorskorcsolyázók a téli olimpián

Éremesélyesek a szegedi gyorskorcsolyázók a téli olimpián

2022. február 5., szombat
Éremesélyesek a szegedi gyorskorcsolyázók a téli olimpián

A tavalyi tokiói játékok után most a 2022-es pekingi téli olimpián is izgulhatunk szegedi versenyzőkért. Jászapáti Petra és Kónya Zsófia rövid pályás gyorskorcsolyázók szombat délben az előfutamon vettek részt.

Jászapáti Petra futammásodikként továbbjutott a rövidpályás gyorskorcsolyázók női 500 méteres selejtezőjéből a pekingi téli olimpián, míg Kónya Zsófia kiesett.

A szombati kvalifikációban a 32 indulót nyolc futamba sorolták, melyekből az első két helyezett, valamint a négy legjobb harmadik került a hétfői negyeddöntőbe.

Kónyának nehéz dolga volt, hiszen a hazai közönség előtt szereplő, a távon olimpiai ötödik és nyolcadik Fan Ko-hszi, a váltóval olimpiai negyedik, világbajnoki ezüstérmes orosz Szofija Proszvirnova, valamint a francia Gwendoline Daudet jutott. Végül 43.905 másodperccel még bízhatott a továbbjutásban, de kiderült, hogy éppen nem sikerült negyeddöntőbe kerülnie, két tizeddel maradt el ettől, mert 43.702-vel lehetett továbbjutni.    

Peking, 2022. február 5. Kónya Zsófia a rövidpályás gyorskorcsolyázók nõi 500 méteres versenyének selejtezõjében a pekingi téli olimpián a Fõvárosi Fedett Stadionban 2022. február 3-án. MTI/Kovács Tamás

Jászapáti - aki Kónyához hasonlóan a női váltóval négy éve olimpiai negyedik volt, ezen a távon pedig 13. - a harmadik futamba került a világcsúcstartó, olimpiai ezüst- és bronzérmes kanadai Kim Boutin, valamint az amerikai Maame Biney és a lengyel Kamila Stormowska mellé, így jó esélye volt a továbbjutásra. A szegedi versenyző a második helyről rajtolt. Az első startot visszalőtték, de ez nem zavarta meg, és Boutin mögött 42.848 másodperccel bejött biztos továbbjutónak.
  

A nap folyamán még mindkét szegedi női versenyző érdekelt lesz az olimpián debütáló vegyes váltóban.

via MTI / Kiemelt kép: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.