Politika

Chovanecz Kata: Védjük meg a rezsicsökkentést Szegeden is!

Chovanecz Kata: Védjük meg a rezsicsökkentést Szegeden is!

2022. február 15., kedd
Chovanecz Kata: Védjük meg a rezsicsökkentést Szegeden is!

A szegedi Fidesz képviselőnője szerint, aki Szabó Sándorra, vagy Mihálik Edvinre szavaz, az akarva-akaratlanul is a rezsicsökkentés megszüntetésére voksol.

Chovanecz a keddi sajtótájékoztatóján emlékeztetett, 2010 előtt a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején minden január elseje brutális áremelést hozott. – A balliberális kormányok több terhet raktak a kispénzű emberek, leginkább az idősek vállára például azzal, hogy folyamatosan és nagy mértékben emelték a rezsi árát – fogalmazott a képviselőnő, majd hozzátette, szerinte a baloldal hatalomra kerülésével ismét visszatérnének ezek az idők.

Chovanecz Kata kitért arra is, hogy a baloldal miniszerelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter több nyilatkozatában is a rezsicsökkentést bírálta. „A Fidesz-féle rezsicsökkentés fenntarthatatlan. Lehetetlen megállítani a világpiaci árakat a határon.” – idézte a vásárhelyi polgármester szavait, majd rávilágított: a baloldal megszüntetné a rezsicsökkentést és az emberek helyett a multik oldalára állna, ahogyan korábban is tette.

A képviselőnő emlékeztetett, 2002 és 2010 között, a baloldal kormányzása idején a gáz ára háromszorosára, az áramé kétszeresére emelkedett.

Chovanecz számításai szerint, ha újra a baloldal kerülne hatalomra, akkor ismét a piaci árakat zúdítanák az emberekre, ebben az esetben pedig egy átlagos magyar család évente 380-400 ezer forinttal fizetne többet, mint jelenleg.

– Amikor a baloldal volt kormányon mindig drasztikusan emelkedtek a rezsiárak. Most sem ígérnek mást.

Aki a Márki-Zay Péter és Gyurcsány Ferenc vezette baloldalra, és szegedi képviselőjelöltjeire, Szabó Sándorra és Mihálik Edvinre szavaz, az akarva-akaratlanul is a rezsicsökkentés megszüntetésére szavaz.

Védjük meg a rezsicsökkentést Szegeden is! Mondjuk nemet a baloldal programjára és a rezsidíjak emelésére, mert Magyarországnak előre kell mennie és nem hátra – zárta beszédét Chovanecz.

Az elhangozottakkal kapcsolatban kérdéseket küldtünk Szabó Sándornak és Mihálik Edvinnek is. Amint válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.