Politika

Chovanecz Kata szerint a baloldal szegedi képviselőjelöltjei támogatják a migrációt

Chovanecz Kata szerint a baloldal szegedi képviselőjelöltjei támogatják a migrációt

2022. február 9., szerda
Chovanecz Kata szerint a baloldal szegedi képviselőjelöltjei támogatják a migrációt

A fideszes önkormányzati képviselő a szerdai sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, Mihálik Edvin pártja, a Momentum szerint a migránsoknak joga van belépni Európába és a kontinens kötelessége őket elszállásolni és gondjukat viselni.

Chovanecz Kata hangsúlyozta, a baloldal vezetőinek véleménye sem különbözik ettől: Gyurcsány Ferenc már a 2015-ös válság idején követelte, hogy a magyar kormány nyissa meg a határokat és engedje be a bevándorlókat az országba. Márki-Zay Péter is arról beszélt a közelmúltban, hogy Magyarország legyen befogadó társadalom, és integráljuk a migránsokat – magyarázta a képviselőnő.

Úgy fogalmazott, a Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter vezette baloldal – benne Szeged ellenzéki képviselőjelöltjeivel, Szabó Sándorral és Mihálik Edvinnel – több nyilatkozata is arról árulkodik, hogy hatalomra kerülve azonnal lebontanák a kerítést.

Chovanecz rámutatott, a migrációs nyomás nem szűnt meg, hiszen tavaly is több mint 100 ezer határsértővel és több mint ezer embercsempésszel szemben intézkedtek a magyar hatóságok.

Mi itt a déli határon 2015-ben szembesültünk vele, amikor veteményt, udvart, lakóházat nem kímélve, sok tízezer ember gázol át javainkon, rajtunk: mi szegediek megtapasztaltuk, mit jelentett, amikor százak és ezrek táboroztak le parkjainkban.

Tapasztalhattuk, mit jelent higiéniai, járványügyi és közbiztonsági szempontból, amikor a vasútállomáson élték életüket a magyar állam határait és törvényeit figyelmen kívül hagyó migránsok – emlékeztetett Chonvanecz Kata, majd hozzátette, számos esetben személy elleni bűncselekményt is elkövettek az illegális bevándorlók.

A képviselőnő szót ejtett arról is, hogy a Szegeden áthaladó migránsok között bizonyítottan ott voltak azok is, akik Nyugat-Európában terrorcselekményeket követtek el, vagyok azok szervezésével hozták őket összefüggésbe.

Brüsszel és számos nyugat-európai politikus a mai napig Európába csalogatja a migránsokat, akiket szétosztanának az uniós tagállamok között, így Magyarországra is jutna belőlük, ezzel szemben a Fidesz-KDNP kormány világossá tette, hogy semmilyen betelepítési kvótát nem fogad el, és a migránsok befogadását szuverenitási kérdésnek tekinti – jelentette ki.

A mi álláspontunk szerint Magyarország nem válhat bevándorlóországgá, nem a migránsok betelepítése, hanem a magyar családok támogatása jelenti hazánk jövőjét

húzta alá Chovanecz.

Hozzátette, Szeged és térségének meghatározó többsége a 2016-os népszavazáson kinyilvánította, hogy nem kér a migránsáradatból, a kereszténykultúra megváltoztatásából, a terrorveszélyből és a no-go zónákból sem.

Az elhangzottakkal kapcsolatban kérdéseket küldtünk Mihálik Edvinnek. Többek között arra vagyunk kíváncsiak, hogy megválasztása esetén valóban támogatná-e a migránsok betelepítését, valamint a határkerítés lebontását. Amint válaszol frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.