Az egyházi egyetemek küldetése gátat vetni a tudomány progresszív kisajátításának

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Budapest, 2022. február 19. Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke (j) megáldja a Károli Gáspár Református Egyetem új rektorát, Trócsányi Lászlót a budahegyvidéki református templomban tartott beiktatási ünnepségen 2022. február 19-én. MTI/Máthé Zoltán


Az egyházi egyetemek küldetése a XXI. században, hogy gátat vessenek a tudomány, különösen a társadalomtudományok progresszív szemléletű kisajátításának – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Trócsányi László, a Károli Gáspár Református Egyetem új rektorának beiktatásán szombaton Budapesten.

A budahegyvidéki református templomban tartott ünnepségen Gulyás Gergely kiemelte: a teremtés törvényei, a legalapvetőbb biológiai tények elvitatása nem tudományos teljesítmény, ahogy a Bibliából idézni sem lehet bűncselekmény az európai civilizációban.

A kvóták, a tabuk, a politikai korrektség nem segítik, hanem korlátozzák, hogy a tudomány eredményre juthasson. A felsőoktatási intézmények feladata, hogy megóvják vagy megteremtsék a “szabad, de nem gyökértelen gondolkodás kereteit” – vélekedett a tárcavezető.

Gulyás Gergely azt mondta, biztos benne, hogy Trócsányi László rektorságával új korszak kezdődik a Károli Gáspár Református Egyetem életében. Olyan korszak, ahol “az emberi minőség és a tudományos színvonal tekintetében nem köttetnek kompromisszumok”.

Előző sztori

Agóra-ügy: megfutamodott a városvezetés

Következő sztori

Szegeden elbúcsúztatták a telet